14 octombrie 2012, 09:45 Caleidoscop views 3340
14 octombrie 2012, 09:45 Caleidoscop views 3340

Egiptul redeschide Piramida lui Kefren pentru a atrage turiştii

Egiptul a redeschis una din marile sale piramide în încercarea de a relansa industria turistică afectată de protestele de anul trecut, transmite BBC.

Ministrul antichităţilor, Mohamed Ibrahim Ali, a anunţat joi că Piramida lui Kefren şi alte şase vechi morminte din Platoul Giza au fost redeschise după trei ani de restaurare. Muhammad Ibrahim a subliniat că aceasta este primul dintr-o serie de situri arheologice care vor fi redeschide în acest an pentru a scoate în evidenţă că Egiptul este o ţară sigură pentru turişti.

Industria turistică este un sector vital al economiei egiptene în condiţiile în care asigură un loc de muncă pentru 10% din populaţia activă. În 2011, veniturile din turism s-au cifrat la 8,8 miliarde de dolari, în scădere cu 30% comparativ cu anul 2010, pe fondul manifestaţiilor de protest care au dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak.

Piramida lui Kefren este a doua mare piramidă de la Giza. Construită în jurul anului 2520 î.e.n., piramida are o înălţime de 136 de metri.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.