11 octombrie 2015, 12:30 Caleidoscop views 26606
11 octombrie 2015, 12:30 Caleidoscop views 26606

Cum va arăta omul peste 1000 de ani?

Peste o mie de ani, structura corpului uman se va schimba substanţial ca urmare a evoluţiei şi va diferi semnificativ faţă de aspectul contemporanilor noştri, susţin o serie de experţi britanici în anatomie, care prevăd că omul în viitor va avea o înălţime medie între 1,83 şi 2,13 metri datorită „îmbunătăţirii alimentaţiei şi a asistenţei medicale”, potrivit portalului The Sun.

Se vor produce modificări şi la nivelul tractului digestiv, prevăd aceştia, indicînd că un intestin mai scurt va absorbi mai puţine glucide şi grăsimi, ceea ce va constitui un sistem de protecţie naturală împotriva creşterii în greutate, prezice stomatologul londonez Philip Stemmer.

În opinia sa, se vor reduce şi numărul de dinţi, deoarece alimentele mai moi, tratate termic, nu necesită să fie mestecate mult.

De asemenea, mai spune el, dacă se va menţine actuala tendinţă de scădere a fertilităţii masculine se va înregistra o reducere a organelor de reproducere ale bărbatului.

Cu toate acestea, oamenii în viitor vor avea mîinile şi falangele degetelor „considerabil mai mari”. Vor avea şi terminaţii nervoase mai multe, ca urmare a utilizării mai frecvente a dispozitivelor care necesită o coordonare mai complexă a mîinilor şi ochilor, aceasta şi pentru a compensa reducerea dimensiunii gurii. La baza comunicării vor sta expresia feţei şi mişcarea ochilor.

În acelaşi timp, volumul creierului uman se va reduce, mai ales din cauza faptului că „cele mai multe dintre operaţiunile de memorare şi de gîndire vor reveni calculatoarelor”.

Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici, dezvoltarea intelectuală a omului şi-a atins apogeul şi din punctul de vedere al legilor fizicii şi al fiziologiei omul nu poate deveni mai inteligent. Între altele, atrag atenţia ei, dezvoltarea creierului a început la om de la organul olfactiv, mai bine spus de la capacitatea de a mirosi.

De aceea, mamiferele au cel mai mare creier în comparaţie cu alte specii care trăiesc în prezent pe planeta noastră.

Cuvinte cheie:

omenirea , evolutie , viitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1602 locuitori

Musteaţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Musteaţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Satul Musteaţa a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.