21 septembrie 2012, 12:53 Caleidoscop views 12180
21 septembrie 2012, 12:53 Caleidoscop views 12180

Vine sfîrșitul lumii? Opinia expertului

Oare o singură zi ne desparte de sfîrșitul lumii? La urma urmei, chiar dacă să lăsăm în pace calendarul Maya și pe Nostradamus, mai rămîn și oamenii de știință de la NAS - Academia Națională de Științe, care au anunțat categoric și concret: pe data de 21 sau 22 septembrie 2012 Soarele va începe atacul său implacabil asupra oamenilor.

Informațiile cu privire la această prognoză sumbră au apărut pe mai multe  site-urile informaționale. Se face referință la lucrarea științifică publicată peste ocean "Amenințările vremii cosmice: consecințele economice și sociale". Acolo au fost indicate cataclismele viitoare: în ziua X Soarele se va dezlănțui, iar furia lui va provoca procesele ireversibile. Soarele va genera o serie de erupții puternice, iar acestea la rîndul vor provoca furtuni geomagnetice de o intensitate fără precedent care vor afecta aproape toate sistemele de energie create de omenire. Ca rezultat, milioane de oameni vor rămîne fără curent electric, nu vor mai funcționa sistemele de susținere a vieții de care noi acum sîntem atît de dependenți .... Perspectivele ulterioare ale colapsului energetic sînt ușor de ghicit ...

Este o situație destul de comună cînd are loc o erupție pe soare, însoțită de ejecție de plasmă - a declarat șeful Institutului de Astronomie al AȘ din Rusia Nikolai Ciugai. - Cu toate acestea, pentru ca acest proces să "atingă" pamîntenii, trebuie să coincidă, de asemenea, cîteva fapte: ca  jetul de  plasmă solară să nimerească în planul orbitei Pămîntului, ca planeta noastră în acest moment să se afle în această parte a traiectoriei sale. Desigur, în trecut, aceasta s-a întîmplat de mai multe ori. Efectul "bombardamentului solar" este cunoscut de oamenii de știință: se intensifică aurora boreală, se produc schimbări în cîmpul magnetic al planetei, care afectează semnalele radio, generarea curentului electric în conductori de cea mai mare lungime - conductele de petrol și gaze naturale, etc ...

Cea mai puternică erupție de plasmă solară a avut loc în septembrie 1859. Erupția de pe Soare a afectat serios sistemele de telegraf din Europa și America de Nord.

 

Sursa:  mk.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1831
Populația:
4823 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Drochia. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Drochia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1831.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.