04 septembrie 2012, 16:05 Caleidoscop views 27496
04 septembrie 2012, 16:05 Caleidoscop views 27496

Venus, pisica cu două chipuri, cucerește internetul


Foto: descopera.ro

Pisica în vîrstă de 3 ani deţine propria pagină de Facebook, a fost imortalizată într-un clip ce fost vizualizat de peste un milion de ori pe YouTube, iar săptămîna trecută a fost oaspete într-una dintre cele mai vizionate emisiuni din SUA, Today Show.

Motivul pentru care această pisică este celebră devine evident în clipa în care o priviţi: jumătate din chip este negru, cu un ochi verde, iar cealaltă jumătate a feţei este portocalie, iar ochiul este albastru.

Cum ajunge o pisică să arate astfel? Leslie Lyons, un profesor de la Universitatea California specializat în genetica pisicilor domestice, afirmă că nu mai văzut niciodată o pisică precum Venus. Majoritatea relatărilor despre Venus afirmă că pisica este o „himeră”. În mitologie, o himeră este un monstru compus din părţile mai multor animale. În cazul felinelor, o himeră este o pisică a cărei celule conţin două tipuri de ADN, lucru cauzat de contopirea a doi embrioni.

Pentru a afla dacă Venus este o himeră este nevoie de teste genetice, explică Lyons. „Prin prelevarea de mostre din ambele părţi ale pisicii, putem identifica amprenta ADN, iar dacă ADN-ul din cele două laturi diferă, este într-adevăr vorba de o himeră”, adaugă profesorul.

Cuvinte cheie:

Mister , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1503
Populația:
2885 locuitori

Roşu este un sat şi comună din raionul Cahul. Roşu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2885 de oameni. Satul Roșu a fost menționat documentar în anul 1503.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.