13 august 2015, 17:02 Caleidoscop views 16756
13 august 2015, 17:02 Caleidoscop views 16756

De ce dispar albinele?


Foto: fermer02.ru

În ultimii ani comunitatea ştiinţifică bate alarma: dispar albinele şi bondarii. Experții prezic că, dacă tendințele actuale continuă, atunci albinele pot dispărea complet pînă în 2035, susține Euronews.

Experții reamintesc deputaţilor europeni că succesul agriculturii, precum şi conservarea florei din regiune, depind direct de polenizarea plantelor de către albine, iar numărul lor în Europa a fost în continuă scădere. Un angajat al laboratorului care se ocupă de sănătatea albinelor enumeră motivele pentru dispariţia lor.

"Boala este provocată de o căpușă. Acesta este un adevărat flagel al ramurii. În plus utilizarea pesticidelor duce la intoxicatii chimice a insectelor", - a declarat Marie-Pierre Shoza.

"Problemele sînt create şi de agricultură modernă, din cauza căreia se reduce diversitatea surselor de alimentare a albinelor. Prisăcile se pustiesc din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Astfel în acest an, în Franţa a fost o primăvară foarte rece şi ploioasă".

Unul dintre organizatorii evenimentului deputatul Gaston Franco, a semnat Carta simbolică în sprijinul albinelor şi diversității naturale în ansamblu ca un întreg. El solicită încurajarea utilizării de tehnologii curate în sectorul agrar, dar mai întîi de toate pentru a stabili cît de mare este pericolul pentru albine.

Cuvinte cheie:

Pamint , insecta , agricultura , albini

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.