De ce dispar albinele?
Foto: fermer02.ru |
În ultimii ani comunitatea ştiinţifică bate alarma: dispar albinele şi bondarii. Experții prezic că, dacă tendințele actuale continuă, atunci albinele pot dispărea complet pînă în 2035, susține Euronews.
Experții reamintesc deputaţilor europeni că succesul agriculturii, precum şi conservarea florei din regiune, depind direct de polenizarea plantelor de către albine, iar numărul lor în Europa a fost în continuă scădere. Un angajat al laboratorului care se ocupă de sănătatea albinelor enumeră motivele pentru dispariţia lor.
"Boala este provocată de o căpușă. Acesta este un adevărat flagel al ramurii. În plus utilizarea pesticidelor duce la intoxicatii chimice a insectelor", - a declarat Marie-Pierre Shoza.
"Problemele sînt create şi de agricultură modernă, din cauza căreia se reduce diversitatea surselor de alimentare a albinelor. Prisăcile se pustiesc din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Astfel în acest an, în Franţa a fost o primăvară foarte rece şi ploioasă".
Unul dintre organizatorii evenimentului deputatul Gaston Franco, a semnat Carta simbolică în sprijinul albinelor şi diversității naturale în ansamblu ca un întreg. El solicită încurajarea utilizării de tehnologii curate în sectorul agrar, dar mai întîi de toate pentru a stabili cît de mare este pericolul pentru albine.
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1966
- Populația:
- 1659 locuitori
Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.
Comentarii
(0)