02 august 2012, 09:21 Caleidoscop views 6467
02 august 2012, 09:21 Caleidoscop views 6467

Google a învățat să recunoască scrisul de mînă pe smartphone-uri și tablete

Google a anunțat îmbunătățiri la versiunea mobilă a serviciului său de căutare. Acum, el este capabil să recunoască cererile scrise cu mîna. Chiar dacă degetele vă sînt frînte (se mai întimplă), veți putea destul de simplu găsi un instructor de schi profesionist. În orice caz așa se spune în video postat pe googleblog.blogspot.com.

Interogările pot fi “desenate” cu degetul direct pe ecranul smartphone-ului sau al tabletei. Serviciul recunoaşte caracterele scrise de mînă și le convertește în text tastat.

Pentru a activa funcția, este nevoie să intrați pe browser, în setările paginii motorului de căutare. În fereastra deschisă trebuie activată opțiunea “Scriere de mînă” și să salvați modificarea. Apoi, în partea de jos a paginii va apărea un panou cu buton “g” scris de mînă. Făcînd clic pe el puteți comuta între modurile de întroducere a textului.

Opțiunea “Scriere de mînă” este prezentă în majoritatea telefoanelor moderne, dar puţini o utilizează.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.