24 aprilie 2012, 09:21 Caleidoscop views 4551
24 aprilie 2012, 09:21 Caleidoscop views 4551

În teorie, o persoană poate alerga cu viteza de 64 kilometri pe oră

Un nou studiu sugerează că o persoană poate alerga cu viteza de 64 kilometri pe oră. Dacă această ipoteză se confirmă, cel mai rapid alergător din lume Usain Bolt, care parcurge 100 de metri la viteză de 45 km/h, poate fi lăsat mult în urmă.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii Viteza maximă care poate ajunge la persoana, depinde de cat de repede muschii pot muta corpul său.

Studiile anterioare au sugerat faptul că principalul obstacol pentru creşterea vitezei sunt picioarele noastre, care pot lua doar un anumit grad de stres. Cu toate acestea, cum era de aşteptat, aşa că nu sa întâmplat în întreaga istorie a omenirii.

Rezultatele lor au arătat că limita critică biologic în viteza din cauza timpului, care este o perioadă foarte scurtă de timp este prea puternic un impact pe teren în timp ce rulează. Printre cele mai rapide alergători, durata de contact între picioare la sol este egală cu mai puţin de o zecime de secundă şi o acceleraţie maximă - mai puţin de 1/20 de secundă.

Conform calculelor, putem presupune că viteza contractila a muschilor poate permite alergatori de a atinge viteze de 56 - 64 km/h, şi, poate mai repede. Deşi această rată nu poate impresiona cel mai rapid animal din lume - Cheetah, care ruleaza la o viteza de 112 km / h, dar viteza este suficient pentru a scăpa de un urs grizzly.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.