10 mai 2015, 10:56 Caleidoscop views 14153
10 mai 2015, 10:56 Caleidoscop views 14153

Mistere neștiute ale Soarelui dezvăluite de către NASA

Oamenii de știință de la NASA au realizat cinci videoclipuri, care prezintă "Misterele Soarelui", de la erupții pînă la heliosferă sau magnetosferă.

Curiozitatea oamenilor despre secretele Soarelui este în sfîrșit satisfăcută, scrie Message To Eagle.

Videoclipurile descriu din punct de vedere științific Soarele și efectele sale asupra sistemului solar și asupra Pămîntului.

Oamenii de știință studiază Soarele nu numai pentru a înțelege mai bine modul în care influențeaza viața, dar și felul în care materialul solar este trimis în spațiu.

Soarele poate afecta tehnologia de pe Pămînt: furtunile solare pot perturba sateliții de comunicații și pot cauza pagube rețelelor de electricitate. Aceste filme se referă la heliosferă și știința geosolară, un domeniu cunoscut sub numele de heliofizică.

Cu o grafică deosebită și o narațiune foarte clară, seria videoclipurilor a cîstigat numeroase premii.

"NASA creează în mod frecvent diverse materiale științifice, destinate publicului larg", a spus Ruth Netting, director de comunicare în cadrul misiunii științifice de la NASA.

Cele cinci filme produse de NASA acoperă cinci domenii ale heliofizicii: vremea spațială, variabilitatea solară, heliosfera, magnetosfera Pămîntului și atmosfera superioară a Terrei.

Cuvinte cheie:

soare , NASA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
186 locuitori

Odaia este un sat din cadrul comunei Șișcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Odaia a fost menționat documentar în anul 1875.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.