21 ianuarie 2018, 14:30 Caleidoscop views 18078
21 ianuarie 2018, 14:30 Caleidoscop views 18078

Fotografia care a făcut înconjurul lumii (Foto)

Selfie-ul lui Anastasia Gruzdeva, o tînără care locuiește în Yakutsk, Rusia, a devenit viral pe internet, fotografia publicată pe rețeaua socială instagram a fost apreciată de peste 40 de mii de utilizatori din întreaga lume. În imagine vedem că genele fetei au înghețat, iar în descriere Anastasia anunță că în Yakutsk sunt -50 de grade Celsius, iar oamenii ies din casă și merg la lucru.

„Sînteți la curent că la noi sînt -50 și, da, ieșim din casă, umblăm pe străzi, și suntem în viață. Acest lucru nu l-am făcut în mod special, respirînd asupra genelor, este doar drumul pînă la lucra, aproximativ 15-20 de minute de mers și gata",- a scris fata pe rețeaua socială.

Potrivit Yakutiamedia.ru, meteorologii din Yakutia au informat despre un anticiclon, care a adus înghețuri anormale. Astfel, pe 16 ianurie, cea mai mică temperatură înregistrată în cartierul Oymyakonsky este de -57 grade sub zero.

Wikipedia scrie că Yakutsk este cel mai rece oraș, de pe Pămînt, locurile mai reci decît acestea nefiind populate. Temperaturile medii lunare variază de la 20 °C (67 °F), în luna iulie pînă la -40 ° în ianuarie. Cele mai reci temperaturi înregistrate vreodată de pe planetă în afara Antarcticii au avut loc în bazinul râului Yana la nord-est de Iakutsk.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

fotografie , Rusia , ger

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.