29 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 34381
Cum păstrăm Pomul de Crăciun
29 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 34381

Cum păstrăm Pomul de Crăciun

Unul din cele mai importante atribute ale sărbătorilor de iarnă este Pomul de Crăciun. Mulţi nici nu-şi imaginează Crăciunul şi Revelionul fără un brăduţ în casă. Nu toţi ştiu, însă, cum să aleagă reuşit un Pom de Crăciun şi cum să-l păstreze corect. Iată cîteva sfaturi utile.

Pentru ca Pomul de Crăciun să vă bucure mai mult timp, trebuie să-l alegeţi cu atenţie, când îl procuraţi, dar şi să ştiţi, cum să-i prelungiţi viaţa.

Specialiştii susţin, că brazii, tăiaţi la temperaturi cu plus, se păstrează mai puţin. Aceştia au o formă mai plată. În schimb, pomii de Crăciun, tăiaţi la temperaturi cu minus, sînt pufoşi şi cu crengile drepte. Cînd ajungeţi cu bradul acasă, nu vă grăbiţi să-l împodobiţi. Schimbarea bruscă a temperaturii poate duce ca căderea acelor.

Despre aclimatizare unii au auzit, dar pentru mulţi aici se epuizează bagajul de cunoştinţe privind păstrarea corectă a bradului.

Corect ar fi să pregătim pentru brad o marinadă specială. Cea mai simplă variantă - apă fierbinte şi aspirină. Uncropul va deschide porii copacului, iar aspirina va nimici bacteriile dăunătoare.

Încăperea, în care se află Pomul de Crăciun, trebuie aerisită şi umidificată regulat - pentru brad este importantă umezeala nu numai la rădăcină, dar şi în aer. Putem să mai adăugăm în apă zahăr, sare sau săricică de lămîie.

Sursa: www.canal3.md

Cuvinte cheie:

brad , sfat , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
379 locuitori

Duruitoarea este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 379 locuitori. Satul Duruitoarea a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.