03 aprilie 2012, 14:25 Caleidoscop views 3607
03 aprilie 2012, 14:25 Caleidoscop views 3607

Fiecare email trimis, site vizitat sau apel efectuat va fi urmărit

Cum e să ştii că eşti urmărit mereu? Chiar dacă te simţi în siguranţă, nu mai ai senzaţia de intimitate. În curînd, fiecare email, apel telefonic şi website vizitat vor fi urmărite în timp real.

Aceasta se doreşte în Marea Britanie, potrivit unui nou proiect legislativ, care a iscat deja controverse.

Şi Guvernul din 2006 a încercat acelaşi lucru, dar din cauza discuţiilor iscate pe seama acestui "big brother" s-a renunţat. Acum s-a revenit asupra ideii, deoarece se doreşte stîrpirea terorismului. În ciuda faptului că ar însemna o doză în plus de siguranţă, nimeni nu doreşte să fie în permanenţă urmărit şi cineva să vadă mereu, chiar în timp real, ce face online sau cu cine şi ce vorbeşte la telefon.

Nick Pickles, directorul campaniei Big Brother Watch crede că Marea Britanie se apropie, astfel, de China sau Iran, în ceea ce priveşte supravegherea cetăţenilor. "Este un atac asupra intimităţii online şi nu este deloc clar dacă această iniţiativă va spori siguranţa publică. Mai mult, va creşte cu mult costurile în ceea ce priveşte informaţiile electronice", a spus acesta.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1502
Populația:
35488 locuitori
Logo

Cahul este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cahul. Amplasat  în Cîmpia Prutului, la frontiera cu România, oraşul Cahul este situat la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 35488 oameni. Localitatea este menţionată documentar în 1502 cu numele Şcheia. Mai târziu denumirea aşezării se schimbă în Frumoasa, iar prin decretul ţarului Rusiei, Nicolai I, din 1835, i se conferă statutul de oraş şi reşedinţă de judeţ cu numele Cahul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.