30 martie 2015, 14:29 Caleidoscop views 15966
30 martie 2015, 14:29 Caleidoscop views 15966

Cum a apărut viaţa pe Pămînt?

Cometele care au căzut pe Terra sunt cele care, conţinînd "ingredientele" necesare, ar fi adus viaţa pe Terra, informează The Telegraph. Savanţii NASA au creat o replică a impactului unei comete asupra planetei noastre şi au demonstrat că aminoacizii, necesari creării vieţii, ar fi supravieţuit căldurii uriaşe şi şocurilor cauzate de coliziune, informează The Telegraph.

Oamenii de ştiinţă au confirmat una dintre teoriile care ar lămuri unul dintre cele mai mari mistere ale lumii în care trăim: cum a apărut viaţa pe planeta noastră?

Combinaţia de apă, energie şi aminoacizi, care împreună formează proteinele, ar fi putut cauza primele reacţii chimice, susţin oamenii de ştiinţă.

Descoperirea a fost prezentată la o întîlnire a Societăţii Americane de Chimie, iar oamenii de ştiinţă de la NASA au explicat că expunerea planetei la coliziuni repetate pe o perioadă lungă de timp cu comete, asteroizi şi meteoriţi ar fi putut lăsa cîteva elemente chimice cheie pentru crearea vieţii pe Pămînt.

Cometele, "bile" uriaşe de gheaţă, gaze, praf şi piatră orbitează în jurul Soarelui însă ocazional se eliberează de pe respectiva centură şi intră direct în sistemul nostru solar.

Dovezile existente arată că viaţa a apărut pe Pămînt în urmă cu aproximativ 3,8 miliarde de ani, într-o perioadă în care se pare că a fost bombardată des de comete şi asteroizi. Pînă atunci, atmosfera Terrei ar fi fost prea fierbinte, susţin specialiştii, pentru a permite supravieţuirea oricărui element.

"Cometele ar fi fost pachetele ideale pentru a livra pe Pămînt elementele necesare evoluţiei chimice care să ducă la naşterea vieţii", susţine Dr. Jennifer Blank, care a condus acest studiu.

Cuvinte cheie:

Pamint , viata , Univers

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.