30 octombrie 2017, 16:25 Caleidoscop views 14797
Dosare CIA: Hitler a supraviețuit după război (Doc)
30 octombrie 2017, 16:25 Caleidoscop views 14797

Dosare CIA: Hitler a supraviețuit după război (Doc)

Dosarele desecretizate ale Serviciului American de Informații, confirmă că liderul nazist, Adolf Hitler, nu s-a sinucis în 1945, ci ar fi fugit în America Latină.

Unul dintre informatorii CIA anunța în 1955 că fostul ofițer SS, Filipp Citroen, s-ar fi întâlnit după cel de-al doilea Război Mondial cu Hitler, care se ascundea în Columbia, cu numele Shruttelmayer.

În raportul agentului secret american se afirmă că Citroen era în contact cu fuhrerul cel puțin o dată pe lună. Asta se întâmpla în timpul deplasărilor sale din Venezuela în Columbia.

Drept probe, în dosar a fost anexată o fotografie în care apare Citroen lângă un bărbat, care seamănă cu Adolf Hitler. Fotografia a fost făcută în 1954, în orașul columbian Tunja.

Potrivit versiunii oficiale, Adolf Hitler, împreună cu soția sa, Eva Braun, s-au sinucis pe 30 aprilie 1945, în timp ce aliații luau cu asalt Berlinul. Corpurile lor au fost incinerate în grădina Reichstagului.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

Adolf Hitler , război , dosare , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
67 locuitori

Iezărenii Noi este un sat din cadrul comunei Iezărenii Vechi, raionul Sîngerei. Satul Iezărenii Noi se află la distanța de 9 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 67 oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.