|
Numărul și averea milionarilor lumii au atins noi recorduri
Numărul milionarilor în dolari a crescut anul trecut cu 7,5%, până la un nivel record de 16,51 milioane de persoane, arată un studiu realizat de firma de consultanță Capgemini. Averea cumulată a acestora a urcat cu peste 8%, atingând, de asemenea, o valoare record, de 63.500 miliarde de dolari. Până în 2025, persoanele cu o avere netă ridicată (care dispun de active lichide de minim 1 milion de dolari) vor avea o avere cumulată de peste 100.000 miliarde de dolari, scrie profit.ro.
Asia-Pacific s-a menținut anul trecut pe primul loc în topul regiunilor cu cei mai mulți milionari. Numărul bogaților a crescut cu 7,4%, până la 5,51 milioane de persoane, cu o avere totală de 18.800 miliarde de dolari.
Pe locul secund în clasamentul regiunilor s-a situat America de Nord, cu 5,15 milioane de milionari, în creștere cu 7,8% comparativ cu 2015, și o avere cumulată de 17.950 miliarde de dolari, în urcare cu 8,1%.
Europa (inclusiv Rusia) ocupă poziția a treia, cu 4,5 milioane de milionari în dolari și o avere totală de aproape 14.700 miliarde de dolari. Numărul milionarilor europeni s-a majorat cu 7,7% anul trecut, în timp ce averea totală a crescut cu 8,2%.
Clasamentul țărilor cu cei mai mulți milionari este condus de SUA (4,48 milioane de persoane), Japonia (2,9 milioane persoane) și Germania (1,28 milioane persoane), urmate de China (1,13 milioane persoane) și Franța, care a depășit Marea Britanie și a intrat în top 5, cu 579.000 milionari.
Rusia, care a beneficiat din plin de revenirea piețelor de capital, a înregistat creșteri de circa 20%, atât în ceea ce privește numărul milionarilor, cât și averea cumulată a acestora. Rusia a urcat o poziție în clasamentul mondial, până pe locul al 15-lea, cu 182.000 milionari, depășind Arabia Saudită (176.000 milionari).
Potrivit studiului, peste o treime (31,1%) din activele financiare ale milionarilor lumii erau investite în acțiuni la jumătatea acestui an, în creștere de la 24,8% din totalul activelor la finele anului trecut. Instrumentele cu venit fix s-au menținut la 18% din totalul activelor, în timp ce deținerile în numerar au urcat de la 23,5% la 27,3% din total. Investițiile în instrumente alternative, precum fonduri hedge, derivate, valută și fonduri de private equity, au scăzut în intervalul analizat de la 15,7% la 9,7%.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1762
- Populația:
- 3821 locuitori
Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.
Comentarii
(0)