02 octombrie 2017, 11:45 Caleidoscop views 5191
Se ambiționează să-și învețe copiii cum să se alimenteze sănătos (Foto)
02 octombrie 2017, 11:45 Caleidoscop views 5191

Se ambiționează să-și învețe copiii cum să se alimenteze sănătos (Foto)

A fi părinte este un lucru deloc ușor! Este o responsabilitate asumată aproape inconștient, dar care în timp te transformă.

Dar să fii un părinte care se ambiționează să-și învețe copiii să se alimenteze corect este, probabil, o sarcină dificilă.

Protagonista de astăzi a proiectului nostru se numește Victoria Bucătaru, o mămică și o bloggeriță care, prin prisma experienței sale, încearcă să-i învețe și pe alți părinți cum să-și determine copiii să-și dorească să se alimenteze sănătos.

Victoria vine din nordul țării, unde și-a petrecut copilăria într-o "familie de oameni minunați, glumeți și binevoitori", așa cum ne-a mărturisit chiar ea. Cu toate acestea, ca și mulți alți copii, verile și le-a petrecut la bunei, în sudul țării.

„Atît nordul, cît și sudul îmi sînt aproape de suflet, de aceea am preferat să ies din extreme și să mă situez undeva pe la mijloc, pentru a fi în echilibru și armonie cu această mică țară. Am terminat Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării – asta am simțit că trebuie să învăț pînă a deveni mămică. Am rămas cu un blog, însă din tot ce am învățat și am putut să experimentez în acest domeniu, întrucît maternitatea mi-a schimbat mult viziunea și concepția asupra modului de viață și, inevitabil, asupra gîndirii. Acum încet-încet încerc să iau o altă direcție care mă tentează mult și îmi aduce satisfacție – nutriția", ne-a povestit emoționată protagonista de astăzi.

În prezent, pe lîngă principala sa meserie de a fi mamă, Victoria se ocupă și de un alt copil al său, probabil cel mai capricios și alintat, și anume blogul bunapapa.eu. După cum scrie și autoarea pe pagina principală, blogul este despre cum e să cauți, să inventezi, să povestești (ironic) și să ajustezi cu succes rețetele culinare sănătoase, atît pe placul copiilor, cît și al părinților și buneilor lor.

„Cînd eram mică, cele mai dulci și relaxante dimineți le aveam atunci cînd mă trezeam energic de la mirosul fin și delicat al aromei de vanilie. Acestea erau diminețile tîrzii cînd mămica gătea diverse tarte, checuri și biscuiți vanilați pentru a-și răsfăța copiii (lenoși).

Acum rolurile s-au schimbat – deja eu sînt mămică. Am dimineți tot mai scurte, dar tot atît de dulci au rămas. Îmi place să-mi văd fetițele mîncînd cu poftă. Și pînă la a-mi vedea planul realizat e o cale deloc ușoară: de la alegerea unei rețete sănătoase, gustoase, ușor preparabile, la bucate frumos aranjate și, în final, bine mîncate", mai spune Victoria.

Ideea de a face un blog mult timp s-a perindat prin mintea eroinei de astăzi, încă din momentul cînd a devenit mămică.

„Simțeam că vreau să-mi exteriorizez emoțiile și să împărtășesc cu alte mămici experiența maternității", a povestit Victoria.

„De ce alimentație? Pentru că asta mă pricepeam cel mai bine să fac – mîncare. Activitatea mea zilnică avea loc la bucătărie împreună cu fetițele. La bucătărie gătim, gustăm, ne jucăm (cu ingredientele), mîncăm, învățăm să combinăm corect", a menționat Victoria.

Potrivit ei, șezutul acasă și creșterea copiilor nu e deloc un lucru ușor după cum pare la prima vedere.

„Aici ne ciocnim cu oboseală, rutină și depresie. Partea bună însă este că toate sînt trecătoare, iar noi, mămicile, trebuie să ne axăm mai mult pe lucrurile pozitive și frumoase, să absorbim tot ce e mai bun din această perioadă. Totodată, trăind într-o eră a vitezei și a tehnologiei, totul fiind într-o continuă mișcare și dezvoltare, nu mai putem hrăni copiii așa cum am fost hrăniți noi. Trebuie să evoluăm și în domeniul alimentar pentru a crește o generație sănătoasă. Într-un corp sănătos – o minte sănătoasă!", a remarcat eroina noastră de astăzi.

De cele mai multe ori rețetele ei sînt inspirate din dorințele și gusturile culinare ale fetițelor ei, de asemenea, trăirile, emoțiile și sentimentele zilnice eroina noastră le expune în mici postări săptămînale.

Victoria este o mămică ca multe altele care își doresc să-și vadă copiii sănătoși, doar că ea încearcă să-și împărtășească experiența cu alte mămici, cititoare ale blogului său.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
63 locuitori

Socolovca este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Socolovca alcătuia 63 de oameni în anul 2004. Satul Socolovca a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.