02 august 2017, 17:00 Caleidoscop views 37125
Top 25: cele mai ciudate profesii, despre existența cărora sigur nu ați știut
02 august 2017, 17:00 Caleidoscop views 37125

Top 25: cele mai ciudate profesii, despre existența cărora sigur nu ați știut

În această listă vă oferim descrieri ale celor mai speciale profesii din lume! E posibil că tîrgul locurilor de muncă să se asocieze la dvs. cu contabili și constructori sau manageri de tot felul, și nu cu un „corector de linii", dar cineva undeva în mod regulat este plătit anume pentru astfel de servicii. Cel mai probabil nu veți găsi la colegiile sau universitățile din oraș să fie predată această disciplină, dar asemenea profesii există, iar în selecția pe care am făcut-o vă așteaptă 25 de meserii foarte neobișnuite, despre care s-ar putea să nu fi auzit niciodată.

25. Scriitori de „arcane"

Acești oameni scriu cîntece, adică mai bine-zis, nu cîntecul propriu-zis în întregime, ci doar anumite părți ale acestuia. Și aici nu e vorba de refren sau strofă. Acești profesioniști își cîștigă bucățica de pîine, compunînd fraze și propoziții pentru intervale ritmice concrete. Scopul principal al acestor „arcane" e ca versul să devină atrăgător, ușor de reținut, care vă va rămîne în minte, derulîndu-se din nou și din nou.

24. Tăietor de lemne subacvatic

Tăietorii de lemne subacvatici se apucă de treabă, atunci cînd este necesar de prelucrat un teren inundat. În locurile unde rîurile inundă în mod regulat sau brusc zone întinse și împădurite, adesea este necesară curățarea fundului, pentru navigarea în siguranță, iar tăierea planificată este efectuată în locuri anumite fără a ține cont de timp și obstacolele sub formă de apă.

23. Experții alimentari și part-Time martori în procesele de judecată

Da, în America există chiar și o profesie aparte de martor în cazurile legate de produsele alimentare. În cazul în care în instanța de judecată este nevoie de un expert care să explice situația referitor la calitatea și gustul produsului sau felului de mîncare, acesta va fi ales dintr-o listă de profesioniști din acest domeniu. Un serviciu apetisant!

22. „Coordonator în cazul pierderilor"

Acești oameni lucrează cu familiile care se confruntă cu pierderea celor dragi și a rudelor. Activitatea coordonatorilor implică, de obicei, asistență în chestiunile birocratice (legate de documente) și organizarea ceremoniei funerare, consiliere cu privire la toate aspectele în cazul decesului unei persoane apropiate și, desigur, suport psihologic. De cele mai dese ori, o astfel de profesie aleg acei care au trăit ei înșiși această pierdere dureroasă, dobîndind o experiență tristă și, în același timp, utilă încă cuiva și care vrea să împărtășească cunoștințele sale și să ofere grija sa în mod regulat contra plată.

21. Restaurator de cărți

Denumirea profesiei vorbește de la sine. Da, persoana care profesează această profesie este aproape un medic, doar că pentru cărți, și nu tratează trupul, ci coperți și pagini. Astăzi, cărțile sînt din ce în ce mai des înlocuite cu servicii electronice, dar în lume mai sînt încă apreciate publicațiile rare, vechi și de notorietate, care au, de asemenea, nevoie de îngrijire. Uneori, la astfel de „medici" apelează cu rugăminți de a vinde o carte, care reprezintă o valoare numai pentru o singură familie, fiind păstrată ca amintire.

20. Observator în metrou

Metrourile mari, cum ar fi Metroul din Londra, plătesc unei categorii speciale de personal pentru ca aceștia să se plimbe pe străzi anume, pe acolo pe unde sînt prevăzute linii și stații de metrou propriu-zise. Sarcina acestor profesioniști nu este doar de a respira cu smogul orașului, ci de a monitoriza îndeaproape, astfel încît să demaște toate construcțiile, urmărind ca acestea să nu încalce regulile sau lucrări, care ar putea duce la consecințe dezastruoase pentru metrou. De exemplu, dacă cineva va intenționa să toarne fundația alături de stațiile de metrou, observatorul trebuie să se asigure că nu există nici o amenințare de surpare.

19. Tester de parașute

Cineva trebuie să fie primul ... Sună înfricoșător, dar, de fapt, acest serviciu nu este cu mult diferit de cel al piloților de încercare și al cascadorilor. Foarte des, acei care încep să testeze parașutele, urcă pe scara carierei verificînd funcționarea echipamentelor militare, pentru care primesc un salariu foarte bun. Cel mai important lucru e să scape cu viață, fără să se stîlcească.

18. Inspectori ai stațiilor de alimentare cu carburanți

Acești specialiști verifică ca stațiile de alimentare cu carburanți să nu-și amăgească clienții și să toarne în rezervorul nostru anume un litru de benzină, în loc de 900 sau 885 ml. Pentru a face acest lucru, ei dețin echipamente speciale și licențe.

17. Autori de muzică pentru aparatele de joc

Există o nișă aparte de compozitori care compun muzică și sunete pentru aparatele de joc. Principala lor sarcină este să scrie o asemenea frază muzicală, care te va face sa te întorci înapoi la cazinou din nou și din nou. Melodia ar trebui să fie ademenitoare, tulburătoare așa încît să-l facă pe om dependent de joc.

16. „Purtător" profesional de" bijuterii

Cînd un om bogat dintr-o anumită țară vrea să vîndă sau să cumpere o bijuterie de la un alt om bogat dintr-o altă țară, acesta angajează întîi un specialist, ca acela să transporte marfa din punctul A spre punctul B, avîndu-l asupra sa, spre exemplu cercei, ceas sau colier. De fapt, aceasta este contrabandă, dar cine a spus că toate profesiile existente sînt legale?

15. Achizitori recuzită

Fiecare companie de televiziune, studio sau TV show care se respectă au angajați care trebuie să îndeplinească de urgență comanda parvenită, cumpărînd recuzita necesară pentru filmări. De multe ori unele scăpări din vedere devin evidente în ultimul minut, astfel încît acești profesioniști trebuie să fie foarte agili și ingenioși, pentru a găsi rapid cele mai diferite și neobișnuite obiecte. Achizitorii de recuzită cunosc întregul sortiment al celor mai apropiate magazine, piețe de vechituri, iar uneori, fac cumpărături din timp, stocînd obiectele care ar putea fi utile pe viitor.

14. Inspector al lenjeriei intime la prezența gîndacilor

La fabricile și depozitele mari este imposibil să fie menținută curățenia ideală, și, uneori, acolo apar insecte mici. Pentru ca clientul să-și primească comanda în cel mai frumos mod, sînt angajați, special instruiți, care verifică toate încărcăturile înainte de a fi livrate către clienți. Există chiar și inspectori doar pentru lenjeria intimă, care examinează toate pliurile și cusăturile lenjeriei, pentru ca reputația magazinului și depozitului să rămînă nepătată în ochii clienților.

13. Persoane care scot capsele

Atunci cînd companiile iau decizia de a digitaliza toate documentele lor de pe hîrtii au nevoie de ajutor, pentru a scoate capsele de pe toate contractele, de pe toate documentele oficiale. Pentru scanare toate foile trebuie despărțite, acesta devenind, de obicei, vara un serviciu part-time bun pentru studenți și elevi, deoarece munca e sezonieră și nu necesită abilități speciale sau calificare.

12. Frizeri pentru alpaca

Ele însele nu se vor bărbieri singure! În fața dvs. e un animal din familia camelidelor, care trăiesc în zonele muntoase din America de Sud, domesticite de indienii din Peru mii de ani în urmă pentru producerea celei mai delicate, mai dense, mai durabile, mai calde și practic rezistente la apă. Alpaca seamănă cu Lama, dar asta este o specie aparte. În domeniul creșterii animalelor din Peru există o serie întreagă de profesii pentru acei care tund și rad aceste animale minunate.

11. Persoană care asigură transportarea peste pod

Dacă vă este prea frică să treceți mașina peste un pod, pentru că este îngust, șubred sau chiar dintr-un alt motiv, în unele țări există un serviciu aparte al șoferilor. Acești profesioniști vor merge la volanul mașinii dvs. și vor trece peste pod, șofînd în locul dvs.

10. Slugile slugilor

Aceasta nu este o glumă. În unele țări ale lumii slugi au și slugile. O ierarhie foarte complicată și complexă menită să ofere de lucru tuturor doritorilor. Uneori acest lucru are efect pozitiv asupra productivității, iar uneori încetinește toate procesele.

9. Personal care schimbă becurile

Marile corporații, universități și proprietari ai clădirilor cu tavane foarte înalte și o cantitate mare de obiecte de iluminat angajează persoane speciale pentru a schimba becurile arse. Pentru a face acest lucru, ei au scări speciale, echipament de alpiniști sau chiar tehnică grea ca la pompieri.

8. Șofer al șoferului de camion

Șofer de curse lungi este un loc de muncă destul de dificil. Este de o mare responsabilitate, implicînd multe călătorii de lungă durată, precum și stres psihologic. Șoferii de camioane și tiruri petrec mult timp de unii singuri, nu își pot permite întotdeauna o noapte într-un pat moale, șofînd zile întregi, dorm puțin, obosesc foarte mult de monotonia carosabilului. Companiile transportatoare mari angajează uneori șoferi, care trebuie să-i înlocuiască la nevoie pe șoferii de curse lungi, dacă aceia înțeleg la un moment dat, aflîndu-se pe la mijlocul distanței, că nu mai sînt în stare să meargă undeva. Uneori, acești angajați găsesc vehicule corporative abandonate pe marginea drumului și nici urmă de șofer, pentru că acesta are o cădere nervoasă și mai mult nu au nici o dorință de a sta în camionul lor.

7. Goi pentru sîmbătă sau goi pentru Șabat

Este vorba despre angajați pentru credincioșii evrei, care ei înșiși nu sînt evrei (numindu-se goi (la plural goimi)). Acești angajați lucrează în timpul Șabatului făcînd acele lucrări pe care evreii pur-sînge în ziua respectivă nu le pot îndeplini conform regulamentului Torrei. De exemplu, apasă pentru ei butoanele liftului și multe altele.

6. Producător de carduri standard pentru biblioteci

În prezent, această profesie nu mai este atît de importantă, înainte însă pentru cardurile bibliotecare de clasificare și evidență a cărților era un angajat aparte. De obicei, acest serviciu era solicitat de studenți part-Time.

5. Personal Shopper (personal pentru cumpărături)

Da, într-adevăr, undeva oamenilor li se plătește pentru că merg la shopping prin magazine. Această specialitate este deosebit de populară în Asia, unde familiile bogate preferă să angajeze personal, care mai bine va zbura în Statele Unite ale Americii sau în Europa pentru o cumpărătură care merită, decît să aibă încredere în magazinele locale, care de multe ori vînd marfă contrafăcută a brandurilor bine cunoscute.

4. Operatori ai serviciului de telefonie pentru surzi și cu deficiențe de auz

În unele țări, există departamente aparte ale serviciilor de telefonie, care îi ajută pe surzi și pe acei cu deficiențe de auz să telefoneze și să primească apeluri. Operatorii acestor companii traduc mesajele vocale în limbajul semnelor surdo-muților în informații sub formă de text, pentru a le ajuta tuturor participanților la convorbire să se înțeleagă reciproc.

3. „DJ pentru liste cu cîntece"

Este vorba de persoane, special instruite, care sînt angajate pentru ca să alcătuiască play-listele muzicii difuzate la radio. Conducîndu-se de un set anume de reguli, astfel de DJ-i speciali decid ce cîntec și cînd să pună, cît de des poate fi repetat și în ce succesiune se repetă un cîntec sau altul.

2. „Corector linii"

Astăzi, aceștia au fost înlocuiți cu calculatoare, dar înainte pentru verificarea tuturor schițelor și a liniilor proiectelor acești oameni erau angajați de companiile de arhitectură mari.

1.Specialist pentru identificarea vitelor cornute mari și, respectiv, îngrijitor al acestora

Sună impunător, dar de fapt, acești lucrători supraveghează, pur și simplu, turma și răspund de animale în timpul pășunatului sau cînd sînt date în grajduri să nu fugă.

Sursa: bugaga.ru

Cuvinte cheie:

profesie , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
2906 locuitori

Verejeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Verejeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2906 oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.