05 martie 2012, 10:00 Caleidoscop views 4642
05 martie 2012, 10:00 Caleidoscop views 4642

Cele mai frumoase imagini astronomice din 2012, surprinse în Insulele Canare

Fotograful spaniol Daniel López a dat publicităţii o nouă operă de artă: un videoclip ce surprinde spectacolul celest ce poate fi observat în timpul nopţii în Insulele Canare.

Clipul intitulat „The Light of Stars” reprezintă continuarea unuia dintre cele mai reuşite filme de tip time-lapse ale anului 2011, „El Cielo de Canarias”, în care erau surprinse comorile naturale ale Insulelor Canare.

Noul videoclip a fost realizat în Parcul Naţional Teide din Tenerife, López obţinînd acces la instalaţiile Institutului de Astrofizică, zone închise în mod normal publicului. Situate la peste 2.000 m deasupra nivelului mării, Insulele Canare reprezintă un loc popular în rîndul fotografilor, deoarece oferă o perspectivă neîngrădită asupra spaţiului cosmic.

Imaginile surprinse de Lopez „surprind ceea ce nu putem vedea cu ochiul liber”, fotograful garantînd că „toate imaginile video sînt reale, peisajele, stelele, constelaţiile şi Calea Lactee fiind capturate folosind tehnicile standard de obţinere a imaginilor astronomice”.

 

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1476 locuitori

Sărata Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.