Autocenzura este în creştere în reţelele sociale
Cei mai mulţi utilizatori ai reţelelor sociale Facebook nu o singură dată au eliminat din lista lor "prietenii". Potrivit unui nou studiu realizat de Pew Research Center, femeile sînt mai des decît bărbații restricţionează profilurile lor, elimină comentariile şi accesează opțiunea confidențialitate, informează mashable.com.
Cercetătorii au intervievat 2277 de americani cu vîrsta peste 18 ani pentru a obţine informaţii despre ceea ce gîndeşte publicul cu privire la protecţia vieţii private în reţelele sociale. Ei au descoperit ca aproape 70 la suta dintre femei au exclus din lista lor prieteni. Aşa a făcut și 58 la suta dintre bărbați.
În general, utilizatorii Facebook cu vîrsta peste 18 ani sînt atenți cu activitatea lor în reţelele sociale. Aproximativ 58 la sută dintre ei rămîn cu profilurile blocate, accesînd opțiunea confidențialitate, şi doar 20 la sută dintre utilizatori au profilurile publice. Aproximativ 19 la suta dintre utilizatorii de Facebook aleg ca profilurile lor să fie parţial închise.
Utilizatorii Facebook, de asemenea, monitorizează cu atenţie conţinutul profilurilor lor: 44 la sută șterg comentariile şi de 37 la sută a scot teg-urile de pe fotografi. Bărbații mai frecvent decît femeile regretă postarea de informatii on-line despre ei înşişi.
Cercetătorii cred că autocenzura în profilurile pe reţelele sociale va continua să crească. Cifrele arată că "viaţa privată este importantă" pentru utilizatorii de reţele sociale.
De asemenea, studiul a constatat că aproximativ jumătate dintre persoanele care folosesc reţelele sociale, cred că confidenţialitatea este dificil de gestionat. Mai mult, cei cu studii superioare frecvent raportează dificultăţi cu setările de confidenţialitate, decît persoanele cu nivel scăzut de educaţie.
Sursa: mashable.com
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Municipiu
- Prima atestare:
- 1421
- Populația:
- 122669 locuitori
Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de 122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004. Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.
Comentarii
(0)