03 martie 2017, 15:15 Caleidoscop views 2749
Vulcanul italian Etna a intrat într-o nouă fază de erupţie (Video)
03 martie 2017, 15:15 Caleidoscop views 2749

Vulcanul italian Etna a intrat într-o nouă fază de erupţie (Video)

Vulcanul Etna din sudul Italiei a intrat într-o nouă fază de erupţie care a generat apariţia unor râuri de lavă, explozii, dar şi a unei mici scurgeri de lavă, informează presa italiană.

Fenomenul de erupţie a avut loc pe creasta ce combină vechiul şi noul crater din zona de sud-est a vulcanului, notează Mediafax.

Acesta se concentrează în prezent în zona crestei celui mai înalt vulcan activ din Europa, neconstituind însă un pericol, fenomenul fiind însă vizibil din oraşele Catania şi Taormina.

Vulcanul este monitorizat de Institutul Naţional de geofizică şi vulcanologie din Italia (INGV). O serie de camere care capturează imaginea radiaţiilor termice urmăresc evoluţia situaţiei.

În ultimele săptămîni, INGV-ul a notat o creştere a mişcărilor tectonice interne ale canalelor alimentate de magmă.

Prima emisie de cenuşă a fost înregistrată pe 15 decembrie 2016. După data de 20 ianuarie cînd Etna a emis fumarole, trei zile mai tîrziu au început primele explozii de lavă, care au ajuns la cîteva zeci de metri înălţime.

Sursa: descopera.ro

Cuvinte cheie:

natura , vulcan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
825 locuitori

Albota de Jos este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Jos, Hagichioi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 825 de oameni. Satul Albota de Jos a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.