20 februarie 2012, 15:00 Caleidoscop views 3302
20 februarie 2012, 15:00 Caleidoscop views 3302

Ai postat pe internet ceva de ce îți e rușine? UE este pregătită să vină în ajutor

Cine deține fotografiile sincere pe care le-ai postat din prostie ieri pe "Facebook"? - întreabă The Wall Street Journal. Desigur, puteţi să le ştergeţi de pe profilul de pe "Facebook", dar în cazul în care aceste imagini au fost preluate de altcineva? Sau o frază nesăbuită a ta ar începe să circule pe "Twitter"?

Comisarul pentru justiţie al UE Viviane Reding propune o soluţie. În ianuarie, ea a prezentat pentru examinare o versiune actualizată a "Directivelor pentru protecţia informaţiilor" ale UE. "Reading a formulat un nou drept al utilizatorilor de internet - " dreptul de a fi uitat ", - scrie editorialul. " Google "," Facebook " şi alte companii vor fi obligate, la cererea utilizatorului de a şterge toate informaţiile personale pe care le-a generat, precum şi toate copiile lor în alte locuri.

Conform formulării Comisiei Europene, regula se va aplica, de asemenea și la "menţiunile acestei persoane, în textele originale ale altor persoane," - explică ziarul. Se pot face excepţii pentru conţinutul care este utilizat pentru activităţi de jurnalism, literatură sau artă.

Potrivit ziarului, poziţia lui Vivian Reding poate fi înţeleasă. Este teribil să ne gîndim că informaţiile ajung pe Internet pentru totdeauna, iar motoarele de căutare şi reţelele sociale, colectează cu meticulozitate informaţii despre vieţile noastre.

Dar punctul slab al proiectului UE este faptul că Web-serviciile vor trebui să cheltuie o mulţime de bani pentru a elimina informaţiile. Cel mai rău scenariu – apariția cenzurii.

Publicația propune o soluţie: să se aplice legile privind calomnia, în cazul în care sînt răspîndite informaţii false şi a nu au plasa în reţea  informații fără a te gîndi în prealabil.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1419 locuitori

Bocani este un sat şi comună din raionul Făleşti. Bocani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1419 oameni. Satul Bocani a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.