|
Wi-Fi-ul care nu îți consumă bateria telefonului
Tehnologia Wi-Fi este grozavă, dar cînd stai prea mult pe telefon, vei observa că bateria are tendința să te lase cînd ți-e lumea mai dragă.
O echipă de ingineri din Statele Unite a reușit să creeze transmisiuni Wi-Fi care consumă de 10.000 de ori mai puțină energie decît metodele convenționale, astfel încît ai posibilitatea să folosești internetul pe telefon fără să sacrifici bateria telefonului. De asemenea, partea cea mai bună este că tehnologia poate fi implementată în generațiile actuale de smartphone-uri.
Tehnologia Wi-Fi nou creată la Universitatea din Washington a reușit să opereze la o viteză de 11 megabiți pe secundă. Nu e mult, momentan, dar inginerii lucrează la moduri în care să crească viteza, în vreme ce eficiența energetică rămîne aceeași, arată sciencealert.com, citează playtech.ro.
Ce e cel mai important este că tehnologia de "Wi-Fi pasiv" poate fi folosită în lumea reală, dincolo de ușile laboratoarelor, avînd în vedere că se integrează simplu cu router-e și smartphone-uri de pe piață. Shyam Gollakota, membru al echipei, spune că "am dorit să vedem dacă putem efectua transmisii Wi-Fi fără să consumăm aproape deloc energie electrică. Asta reușește să facă Passive Wi-Fi, cu un consum de energie de 10.000 de ori mai mic decît în mod normal".
Sistemul propus de Wi-Fi lucrează în mod puțin diferit față de cel clasic. Astfel, acesta desparte semnalul analog de cel digital și retrogradează toate funcțiile analog RF către un singur dispozitiv conectat la o sursă de curent.
Acest dispozitiv generează semnalul Wi-Fi, folosind o serie de senzori, iar pachetele sînt reflectate și absorbite de un "întrerupător" digital, cunoscut ca dispozitivul Wi-Fi pasiv, acesta rulînd aproape cu 0 energie.
Wi-Fi-ul pasiv trimite informația către router sau către smartphone, iar dispozitivul tău o primește consumînd doar 15-60 microwați de putere, o valoare de 10.000 de ori mai mică decît cea necesară acum. În viața de zi cu zi, astfel de sisteme ar putea comunica cu telefoanele pe distanțe de pînă la 30 de metri.
Necesitatea unei astfel de tehnologii este relevată nu doar de telefoane, ci și de alte dispozitive inteligente. Mașina de spălat sau frigiderul ar putea deveni mult mai eficiente din punct de vedere energetic, dacă s-ar folosi de o astfel de tehnologie wireless.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1927
- Populația:
- 117 locuitori
Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.
Comentarii
(0)