|
Top-10 teme la care politicienilor moldoveni nu le place să discute
Există teme de discuții pe care politicienii noștri fac tot posibilul să le evite.
1) Proprietățile și proveniența acestora
Majoritatea politicienilor au venituri relativ modeste și nici în trecutul lor nu au avut careva venituri considerabile. Totuși, ei trăiesc în condiții destul de bune, uneori chiar luxoase, au o viață îndestulată și dețin proprietăți impresionante. E drept că majoritatea sînt trecute pe numele rudelor sau e indicat că au fost primite cu titlu de donații, moștenire sau procurate în credit/leasing (deși toți știu că aceasta e doar praf aruncat în ochii oamenilor simpli). De aceea, atunci cînd sînt întrebați de proprietățile lor, politicienii fie dau răspunsuri formale, fie se eschivează să răspundă.
2) Sponsorii partidelor și campaniilor electorale
Nu le place politicienilor să vorbească nici despre sponsorii reali pe care-i au, iar presa nu o dată a demonstrat că persoanele ce figurează ca donatori ai partidelor sau finanțatori ai campaniilor electorale sînt sponsori falși. Politicienii profită însă de legislația imperfectă la acest capitol și își camuflează sponsorii reali prin acțiuni și declarații oficiale, dar în care nimeni nu crede. Iar atunci cînd li se cer detalii sau sînt puși în fața unui fals evident la acest capitol, politicienii se fac că plouă.
3) Aspectele ce țin de familie
Unii politicieni își folosesc familia în scop electoral sau politic, însă e suficient ca jurnaliștii să se intereseze mai în detalii de anumite aspecte ce țin de aceasta că respectivii politicieni imediat schimbă macazul și se „baricadează", respingînd orice solicitare de informații, pe motiv că li s-ar încălca dreptul la viață privată.
4) Vizitele private peste hotare și vacanțele
Chiar dacă unii politicieni mai postează uneori pe rețelele de socializare fotografii din vacanțele și vizitele pe care le au, e suficient să li se adreseze o întrebare suplimentară la temă că imediat iau apă în gură. E și de înțeles, or și pentru un neștiutor e clar că majoritatea politicienilor își permit vacanțe și vizite private care depășesc cu mult posibilitățile lor financiare oficiale.
5) Rudele, prietenii și cunoscuții
Majoritatea politicienilor își au trecute proprietățile și afacerilor pe persoane de încredere, din rîndul rudelor, prietenilor sau bunilor lor cunoscuți. De aceea, pentru a nu da presei motive de investigații suplimentare sau pentru a nu fi acuzați că favorizează anumite persoane apropiate, politicienii țin departe de ochii publicului larg cercul lor de rude, prieteni și cunoscuți.
6) Locurile de shopping
Deși de cele mai multe ori se declară susținători ai producătorilor autohtoni, prea puțini politicieni se îmbracă și se încalță cu branduri autohtone. De cele mai dese ori ei fac shoping în magazine de brand scumpe din străinătate, iar cînd sînt întrebați de unde își cumpără hainele, încălțămintea sau anumite accesorii ei evită să dea răspunsuri clare.
7) Relațiile cu politicienii din alte partide
Mulți politicieni, chiar dacă reprezintă diferite partide, sînt între ei prieteni, prieteni de familie, cumetri, rude etc. În public, ei se contrează, au polemici aprinse, se ceartă etc., iar departe de ochii lumi se îmbrățișează și chefuiesc împreună. De aceea, respectiva temă de discuție ei o evită, iar relațiile de acest gen preferă să le păstreze departe de publicul larg și de presă.
8) Trecutul
Majoritatea politicienilor preferă ca despre ei să se vorbească doar din momentul în care au venit în politică, pentru că nu există persoană care să nu aibă pete în trecut. De frică ca trecutul să nu fie folosit împotriva lor, politicienii îl cenzurează atent și oferă presei, opiniei publice doar acele detalii care îi avantajează.
9) Studiile
Destul de mulți politicieni preferă să țină departe de ochii lumi și studiile pe care le-au făcut, reușita în timpul acestora. Aceasta pentru că nu au fost dintre cei mai buni elevi și studenți, iar unii, după cum se dovedește uneori, chiar dacă au diplome, nu au făcut studii. Iar cînd astfel de cazuri ies la iveală, apar situații de scandal. De aceea, politicienii nu prea acceptă să deschidă paranteze la tema respectivă. O fac doar acei care nu au de ce să-și facă griji din acest punct de vedere.
10) Viitorul
Chiar dacă majoritatea politicienilor au grijă să-și asigure viitorul încă de cînd sînt în politică și știu ce funcții vor avea după sau ce afaceri vor conduce, atunci cînd primesc întrebări la această temă, preferă să o facă pe „dedicații" și zic că „nu au timp să se gîndească la viitor, deoarece sînt dedicați în totalitate funcției deținute în prezent și slujirii poporului".
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1924
- Populația:
- 252 locuitori
Spicoasa este un sat din cadrul comunei Burlacu, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Spicoasa a fost înființat în anul 1924 cu denumirea Cuciurgoaia.
Comentarii
(0)