28 ianuarie 2012, 12:05 Caleidoscop views 7341
28 ianuarie 2012, 12:05 Caleidoscop views 7341

Pe Internet exista o bază de date a utilizatorilor care descarcă filme gratis. Verifică dacă adresa ta este în listă

Conform Daily Mail proprietarii portalului YouHaveDownloaded.com au creat propriile baze de date privind utilizatorii serviciilor torrent. Folosind motorul de căutare al portalului, oricine poate consulta lista de fişiere descărcate de pe o anumită adresă IP cu ajutorul de trackere torrent.

Proprietarii noului serviciu nu înaintează "piraților" careva cereri şi chiar le oferă oportunitatea de a fi eliminați din listă. Pentru a șterge adresa IP din baza de date, utilizatorul trebuie să se autorizeze prin intermediul contului său de pe Facebook, precum şi să confirme faptul că aceste fişiere au fost descărcate anume de dînsul.

Dar există şi alte modalităţi de "demascare" şi luptă cu pirații. Încă în luna august companiile MPAA si RIAA au încheiat un acord cu cei mai mari  furnizori de servicii internet din SUA, în cadrul căreia vor colabora în lupta împotriva reţelelor de file-sharing. Acordul semnat, numit Alerte Copyright, include avertizarea utilizatorilor care încalcă legea. Sunt prevăzute 6 avertismente, după care operatorul de telecomunicaţii poate alege una dintre sancţiunile propuse, de exemplu, scăderea vitezei de acces la Internet.

Trebuie remarcat faptul că astăzi războiul împotriva pirateriei ia amploare. Un alt mod de contracarare a piraților au inventat autorii jocului Serious Sam 3. Ideea este că, în cazul în care programul stabileşte versiunea jocului este piratată, în timpul jocului, apare un invincibil scorpion roșu gigantic, care vă va urmări pînă vă va distruge.

Comentarii

 (2)
  • #2 victor Răspunde Citează selecţia
    din fiecare bicatica vor sa rupa ceva bani, te gindesti ca care sint scopurile reale?
  • #1 burlakul Răspunde Citează selecţia
    Daca lumea libera n-o sa interprinda nimic,pentru a salva libertatea internetului,vor pune si pe acesta labele paroase si vor controla orice miscare...Nu stiu cum sa mai scoata niste bani sa iasa din crizele in care tot cu capul lor prost intra...LIBERTATE INTERNETULUI!!!...)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
136 locuitori

Decebal este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Decebal a fost menționat documentar în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.