12 aprilie 2023, 12:30 Caleidoscop views 12722
Gagarin în Moldova (Video)
12 aprilie 2023, 12:30 Caleidoscop views 12722

Gagarin în Moldova (Video)

Propunem atenției dvs. un film de scurt metraj despre vizita lui Iurie Gagarin în Republica Moldova, precum și despre contribuția Moldovei la explorarea Cosmosului.

În film e reflectată doar o parte a contribuției moldovenilor la explorarea Cosmosului. La uzinele din Moldova: "Mezon", "Signal", "Scetmarș", "Microprovod", Uzina "V. Lenin" de la Bălți și la altele erau fabricate microscheme integrale, dispozitive și alt echipament, utilizat la construirea navelor spațiale. Deoarece aceste uzine erau secrete, probabil, că realizatorii filmului nici n-au aflat despre ele.

Cuvinte cheie:

Iuri Gagarin , Moldova , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.