12 aprilie 2024, 12:30 Caleidoscop views 13726
Gagarin în Moldova (Video)
12 aprilie 2024, 12:30 Caleidoscop views 13726

Gagarin în Moldova (Video)

Propunem atenției dvs. un film de scurt metraj despre vizita lui Iurie Gagarin în Republica Moldova, precum și despre contribuția Moldovei la explorarea Cosmosului.

În film e reflectată doar o parte a contribuției moldovenilor la explorarea Cosmosului. La uzinele din Moldova: "Mezon", "Signal", "Scetmarș", "Microprovod", Uzina "V. Lenin" de la Bălți și la altele erau fabricate microscheme integrale, dispozitive și alt echipament, utilizat la construirea navelor spațiale. Deoarece aceste uzine erau secrete, probabil, că realizatorii filmului nici n-au aflat despre ele.

Cuvinte cheie:

Iuri Gagarin , Moldova , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.