29 decembrie 2011, 14:20 Caleidoscop views 3788
29 decembrie 2011, 14:20 Caleidoscop views 3788

NASA caută voluntari pentru a găsi urme ale extratereștrilor pe Luna


Foto: Huffington Post 

Dacă îți dorești să contribui la căutarea extratereștrilor, cei de la NASA îți oferă ocazia să fii voluntar în acțiunea de identificare în fotografii a urmelor vieții extraterestre de pe satelitul natural al Terrei.

Fizicienii Paul Davies si Robert Wagner, de la Universitatea Arizona, cred că există indicii ale unor forme de viață nepămîntești, care nu pot fi surprinse de telescoape sau stații spațiale, informează Huffington Post.

Așa că s-au decis să găsească niște voluntari, prin intermediul Internetului, care să îi ajute să caute urme extraterestre pe Lună.

"Există șanse ca extratereștrii să fi lăsat urme ale trecerii lor pe Lună. Mediul de acolo poate păstra mulți ani dovezile. Pînă acum avem strînse, din 2009 pînă în prezent, peste 340.000 de fotografii de pe Lună", se arată în anunțul dat de NASA.

Davies și Wagner recunosc că singuri nu au cum să caute indicii în toate fotografiile așa că au nevoie de voluntari, care să îi ajute.

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1307 locuitori

Rujniţa este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Satul Rujniţa este situat la o distanţă de 27 km de oraşul Ocniţa şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1307 oameni. Prima menţiune documentară a Rujniţei datează din 5 decembrie 1576. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.