24 noiembrie 2015, 12:20 Caleidoscop views 9266
Atenție! Emotigrame moldovenești: Mămăliga preferată de toți în imagini epocale
24 noiembrie 2015, 12:20 Caleidoscop views 9266

Atenție! Emotigrame moldovenești: Mămăliga preferată de toți în imagini epocale

În ultimele decenii, datorită dezvoltării rețelelor sociale, modurile noastre de comunicare sînt din ce în ce mai scurte. Dacă înainte abreviam fără scrupule cuvîntul "mulțumesc" la "msc" "La mulți ani", "la m.a.", acum cei mai mulți dintre noi comunică numai cu smile-uri și emotigrame.

În mod regulat dezvoltatorii emotigramelor completează biblioteca noastră de mesaje animate cu noi imagini și emoții. Și este atît de greu să renunți la ele! Uneori pare că este imposibil să transmitem în cuvinte surprinderea sau plăcerea tot atît de clar, cum reușește mutrișoara atractivă a lui Snoopy. Nu e de mirare că dicționarul Oxford a numit „smiley" cuvîntul anului, dar ceea ce este cel mai curios nu cuvîntul propriu-zis, ci pictograma cu mutrișoara smiley, plîngînd de rîs.

Nouă, locuitorilor originari ai Moldovei însorite, tot nu ne ajunge ceva. Ne lipsește acel ceva care ar constitui esența națională care să transmită cu exactitate ceea ce dorim.

Ei bine, prieteni, s-a întîmplat în cele din urmă! Designerii Fruitware au elaborat o serie de emotigrame, personajul principal al cărora a devenit favorita națională - mămăliguța. Pînă cînd acestea pot fi descărcate doar pe Pinterest și trimise în calitate de imagini. Dar noi credem sincer și așteptăm că în viitorul apropiat acestea vor apărea și în messenger.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
3946 locuitori

Scoreni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Scoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3946 de oameni. Satul Scoreni a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.