20 noiembrie 2015, 09:45 Caleidoscop views 6430
Recomandări pentru trafic în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed
20 noiembrie 2015, 09:45 Caleidoscop views 6430

Recomandări pentru trafic în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed

Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă şoferilor să manifeste prudenţă maximă pe şosele în condiţiile scăderii vizibilităţii, mai ales dimineaţa şi seara, când se circulă intensiv, iar carosabilul este umed.

Astfel, în condiţiile unui carosabil umed, şoferii sunt îndemnaţi să evite bruscarea comenzilor vehiculului; să ruleze cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după ce se asigură în prealabil.

„În condiţiile în care vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers", susţine Inspectoratul.

În situaţia conducerii autovehiculelor în condiţii de ceaţă, şoferii sunt obligaţi, pe lângă luminile de întâlnire, să le conecteze şi pe cele de ceaţă.

„Reamintim şoferilor că sunt obligaţi să respecte limita de viteză în localităţi şi în afara lor, pentru că asta permite oprirea în condiţii de siguranţă atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru siguranţă se cere mărirea distanţei în mers între vehicule", scrie în comunicatul Inspectoratului de Patrulare.

Pietonilor li se recomandă să meargă doar pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile semnalizate şi marcate, la culoarea verde a semaforului, după ce se asigură în trafic.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

soferi , recomandari , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1673
Populația:
1619 locuitori

Corbu este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Corbu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dondușeni și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Corbu a fost menționat documentar în anul 1673.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.