09 noiembrie 2015, 10:15 Caleidoscop views 5315
Cum trebuie să circulaţi pe timp de ceaţă
09 noiembrie 2015, 10:15 Caleidoscop views 5315

Cum trebuie să circulaţi pe timp de ceaţă

Inspectoratul Național de Patrulare atrage atenţia asupra faptului că din cauza variaţilor de temperatură apare ceaţa, fenomen ce se manifestă tot mai frecvent în ultima perioadă, pe drumurile din țară.

Pentru evitarea accidentelor rutiere cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile, Poliția recomandă șoferilor:

– să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil umed;
– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri la timp, în caz de necesitate;
– să asigure o bună vizibilitate a drumului curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului şi să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;
– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor, să respecte semnalizarea rutieră, precum şi semnalele şi cerințele agenţilor de patrulare;
– să folosească luminile de întâlnire în condiții de vreme nefavorabilă.

Bicicliştii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic, prin urmare le recomandăm să fie mai prudenți și să poarte haine cu materiale reflectorizante.

Pietonilor li se recomandă să nu utilizeze partea carosabilă pentru deplasare, iar traversarea străzii se va face numai după ce s-au asigurat şi prin locurile special amenajate.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

sfat , circulatie rutiera , ceața

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.