17 august 2015, 14:32 Caleidoscop views 7214
Urmările dezastruoase ale exploziei din China (FOTO)
17 august 2015, 14:32 Caleidoscop views 7214

Urmările dezastruoase ale exploziei din China (FOTO)

O puternică explozie a zguduit orașul-port Tianjin din nordul Chinei, în urma căreia 44 oameni au murit, iar între 300-400 au fost răniţi, a anunțat astăzi agenția oficială de presă Xinhua News Agency.

Medicii au relatat că le este imposibil să mai țină evidența răniților care mai vin.

Potrivit agenţiei, explozia a avut loc în jurul orei 23.30 (16.30 GMT) cînd a fost auzit un zgomot asurzitor, iar flăcările au luminat cerul, ridicînd nori de praf la zeci de metri în aer. Aparent, explozia s-a produs la un depozit de substanţe inflamabile, iar sute de persoane ar fi fost spitalizate, anunţă Xinhua, citînd informaţii primite de la faţa locului.

Televiziunea Centrală Chineză relatează ca explozia s-a produs în timpul transportului unei încarcaturi de explozibili. În înregistrarile video ale incidentului se pot vedea flăcari ridicandu-se pe cerul intunecat, iar agenția publica de stiri Xinhua redă declaratii ale cetatenilor din zonele invecinate in care acestia sustin ca deflagratia a provocat spargerea geamurilor de la case.

Cele mai dure imagini sînt cele în care părinți răniți aleargă cu copiii răniți în brațe, pentru a-i duce la spitalele din apropiere, relatează BBC. Spitelele se confruntă cu un aflux foarte mare de răniți și fac eforturi pentru a-i trata.

Sursa: infobiz.md

Cuvinte cheie:

explozie , China

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.