11 august 2015, 12:06 Caleidoscop views 7931
Monstrul din adancuri i-a șocat pe cercetatori
11 august 2015, 12:06 Caleidoscop views 7931

Monstrul din adancuri i-a șocat pe cercetatori

Oamenii de stiinta de la Nova Southeastern University, Florida, au descoperit pe fundul oceanului un peste necunoscut pana acum.

Informatii legate de aceasta descoperire au fost postate, in varianta prescurtata a raportului intocmit de cercetatorii americani, pe site-ul universitatii, varianta completa a studiului fiind publicata in revista Bioone.

Potrivit lucrarii, pe fundul Golfului Mexic a fost gasit un peste necunoscuta pana acum din familia Ceratoid, carora li se mai spune, de asemenea, diavolii marilor.

Principala caracteristica a acestei familii de pesti este ca reprezentantii ei traiesc la foarte mari adancimi. Si arata asa de parca natura i-ar fi creat pentru a juca in filme de groaza. Pestii au un cap foarte mare, cu maxilare puternice, pline de dinti.

In plus, acest nou tip de peste dispune de un sistem original de "agatat", un fel de undita luminoasa cu care isi atrage si captureaza prada. Uluitor este faptul ca acest "monstru" este foarte mic, lungimea lui ajungand la maxim 10 centimetri. Oamenii de stiinta afirma ca peste seamna cu un bocanc vechi, ponosit, plin de cranpoate.

Oricum, ca forma este unic, subliniaza specialistii.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

monstru , natura , ocean , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.