18 octombrie 2024, 15:10 Caleidoscop views 109
„Agromașina” a prezentat o gamă largă de utilaje la expoziția Moldagrotech ©
18 octombrie 2024, 15:10 Caleidoscop views 109

„Agromașina” a prezentat o gamă largă de utilaje la expoziția Moldagrotech ©

Compania Agromașina, parte a grupului DAAC Hermes, a prezentat o gamă largă de utilaje și echipamente agricole la expoziția internațională specializată Moldagrotech-2024 de la CIE Moldexpo.

Potrivit managerului întreprinderii, Dimitri Ustețchi, SA Agromașina a prezentat prima culegătoare de struguri universală autohtonă SVK-5 produsă de companie, precum și o remorcă pentru transportarea strugurilor.

Pe lîngă aceste echipamente, Agromașina produce întreaga gamă de utilaje agricole, mașini și echipamente pentru lucrul în livezi, vii, pe cîmp, mașini pentru pregătirea solului, plantarea livezilor și a viilor, îngrijirea plantațiilor, recoltare și transportarea recoltei.

Remarcăm faptul că prima culegătoare de struguri universală autohtonă SVK-5 produsă de Agromașina S.A. este pregătită să concureze cu cele mai bune analoage străine în ceea ce privește uniformitatea, calitatea recoltării, fiabilitatea, viteza și prețul.



Combina este dotată cu un mecanism de scuturare a boabelor de pe tufe, iar frecvența de lucru este ușor reglabilă, asigurînd culegerea a 95-97% din recoltă, evitînd în același timp rănirea și deteriorarea viței de vie. Ciorchinii de struguri sînt direcționați către sistemul de separare a boabelor și frunzelor. Acest sistem permite curățarea a 99% din boabe, care sînt plasate în două buncăre a cîte 1000 de litri fiecare.

Întrucît mașina de recoltat SVK-5 este acționată hidraulic, inginerii Agromașina au ținut cont de faptul că aceasta trebuie să fie dotată cu cele mai bune componente hidraulice - de la pompe și motoare pînă la furtunuri și elemente de conexiune.



Important pentru proprietarii de vii situate pe pante este faptul că SVK-5 este dotat cu un sistem de stabilizare orizontală și poate lucra pe pante de pînă la 12 grade. SVK-5 poate înlocui cu ușurință 50-60 de lucrători și este capabil să recolteze atît struguri albi, cît și roșii, care ulterior sînt supuși prelucrării.



Ergonomia utilajului este asigurată de o cabină panoramică cu vizibilitate excelentă și de panourile de control simplificate amplasate la îndemîna operatorului.

Sursa: noi.md  

Cuvinte cheie:

Agromașina , expoziție , Moldagroteh

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
803 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Mîndra se află la distanţa de 20 de km de orașul Călăraşi, şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 803 locuitori. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.