18 octombrie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 95
Pensii „ca-n Singapore”, leul-criptomonedă, revigorarea „cincinalelor” și elementele unei economii planificate pentru sectoarele prioritare. Ce promit candidații la președinție? Partea 2
18 octombrie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 95

Pensii „ca-n Singapore”, leul-criptomonedă, revigorarea „cincinalelor” și elementele unei economii planificate pentru sectoarele prioritare. Ce promit candidații la președinție? Partea 2

Continuăm să facem cunoștință cu promisiunile electorale ale candidaților la președinție. Deși, în actuala campanie electorală, programele electorale sunt secundare. Partea 2.

Dar și așa forțele de ordine, și nu numai, nu le permit să ajungă la alegători. Ba poliția de frontieră nu-i permite Irinei Vlah să-și lanseze campania electorală la punctul de observație „Inima Nistrului” din apropierea satului Naslavcea: pentru prezența în zona de frontieră, e nevoie de permis. Apoi, pe drum de la tipografie, o mașină cu materialele de campanie ale candidatei este oprită și redirecționată spre inspectoratul de poliție, unde o parte din tirajul ziarului electoral este confiscat. Iar zilele trecute, la Căușeni poliția a scos bannerul electoral al Irinei Vlah.

Ba la Vulcăneşti polițiștii au ridicat 72 de bannere electorale ale candidatei la președinție Victoria Furtuna, pe motiv că șoferul care le transporta nu avea documente de însoțire. Ba, fără careva explicații, au fost reținuți activiștii blocului „Împreună”, care postau pliante electorale. Aceștia au fost ținuți într-o secție de poliție timp de trei ore, fiindu-le sechestrate materialele informative. Ba Natalia Morari acuză poliția că îi intimidează pe susținătorii ei. Iar candidatul independent Tudor Ulianovschi susține că poliția îi urmărește ilegal familia.

În urmă cu ceva ani, unul dintre foștii miniștri se lamenta, că de la an la an campania electorală în Republica Moldova devine tot mai lentă. Ei bine, de data aceasta poliția chiar a pus-o în mișcare. Inclusiv posibilitatea retragerii mai multor candidați din cursa electorală chiar înainte de scrutin - au și anunțat asta Viorel Cernăuțanu, șeful Inspectoratului General de Poliție, și Pavel Postică, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2204 locuitori

Bălăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălăneşti și Găureni. Satul Bălăneşti este situat la o distanță de 15 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ungheni, la 18 km de oraşul Nisporeni şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2204 de oameni. Satul Bălănești a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.