16 iulie 2015, 11:03 Caleidoscop views 7074
Ucrainenii pot obține permise de mic trafic eliberate de România
Foto: vk.com
16 iulie 2015, 11:03 Caleidoscop views 7074

Ucrainenii pot obține permise de mic trafic eliberate de România

Începînd cu data de 8 iulie 2015, cetățenii Ucrainei pot obține permise de mic trafic eliberate de România. Despre aceasta anunță Consulatul General al României la Odessa.

Reamintim că Acordul de mic trafic intre Ucraina și Romania reglementează condiţiile de desfăşurare a micului trafic de frontieră, respectiv a trecerii frecvente a frontierei de stat româno-ucrainene de către rezidenţii din zona de frontieră a României sau a Ucrainei care intenţionează să rămână în zona de frontieră a celuilalt stat, în special din motive de ordin social, cultural, familial sau întemeiate economic, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 luni de şedere neîntreruptă.

Acordul se aplică locuitorilor unei zone de 30 km situate de o parte şi de alta a frontierei comune, zonă care poate fi însă extinsă la maximum 50 de km de linia de frontieră în cazul unităţilor administrativ-teritoriale care se întind dincolo de limita celor 30 de km.

De prevederile Acordului beneficiază toate persoanele care locuiesc în mod legal, de cel puţin 3 ani, în zona de frontieră a României sau Ucrainei. Acestor persoane li se adaugă şi soţul/soţia, copiii minori sau majori aflaţi în întreţinere (inclusiv adoptaţi), chiar dacă aceştia locuiesc de mai puţin de 3 ani în zona de frontieră. Aproximativ 2 milioane de cetăţeni români şi ucraineni de pe o parte si alta a frontierei pot fi potenţialii beneficiari ai acestui Acord.

Sursa: odessa.mae.ro

Cuvinte cheie:

Ucraina , Romania , frontiera , cetatenie , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
3186 locuitori

Zubreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Zubreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3186 de oameni. Satul Zubrești a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.