16 martie 2015, 14:32 Caleidoscop views 9541
Cel mai mare peşte din apele dulci a fost prins
16 martie 2015, 14:32 Caleidoscop views 9541

Cel mai mare peşte din apele dulci a fost prins

Jurnalistul american Jeff Corwin a prins în rîul Mae Klong din Thailanda o pisică de mare cu greutatea de aproximativ 363 de kilograme.

De remarcat faptul că peștele reprezintă cel mai mare exemplar de apă dulce, capturarea căruia a reuşit cu undiţa. Dimensiunile pisicii de mare fiind: lungimea – 4,2 metri, iar lăţimea de 2,4 metri. Aceste informaţii au fost comunicate de Daily Mirror.

Corwin, însoţit de ghizi, pescuia în cadrul filmărilor show-ului "Secretele Oceanului cu Jeff Corwin", care va fi lansat pe postul de televiziune american ABC la sfîrșitul anului 2015.

Jurnalistul a povestit că, de obicei, cele mai mari dimensiuni le ating femelele pisicilor de mare, precum s-a dovedit şi în acest caz. "Lupta cu acest pește a fost cu adevărat epică și a fost nevoie de cîteva ore pînă ca să o putem scoate cu băieţii din apă", a povestit Corwin. Pentru a scoate pisica de mare din apă a fost nevoie de ajutorul a șapte persoane.

La 10 martie, a devenit cunoscut faptul că pescarul american Matt Pemberton a prins de pe plaja din Florida un rechin mako de 270 de kilograme. Peştele a opus rezistenţă circa o oră şi jumătate.

Sursa: point.md

Cuvinte cheie:

pesti , Thailanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1902 locuitori

Popeştii de Jos este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1902 oameni. Satul Popeştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.