09 martie 2015, 14:33 Caleidoscop views 9391
Descoperire misterioasă în Catedrala Durham (VIDEO)
Foto: jurnalul.ro
09 martie 2015, 14:33 Caleidoscop views 9391

Descoperire misterioasă în Catedrala Durham (VIDEO)

Experţii sunt în dilemă în urma unei descoperiri misterioase făcute de un zidar, în Catedrala Durham, din Marea Britanie, în timp ce reclădea mormântul călugărului benedictin Beda Venerabilul.

Bărbatul a găsit sub o lespede o sticlă în care se găsea un mesaj vechi de 100 de ani.

"Acest mormant a fost deschis duminică, 11 mai 1913", sunt singurule cuvinte scrise pe bucăţica de hârtie, în afară de numele celor trei gropari care ar fi deschis mormântul calugărului.

Specialiştii sunt confunzi privind motivele pentru care cei trei au lăsat biletul, dar şi asupra semnificaţiei mesajului.

"Nu ştim dacă au deschis mormântul intenţionat sau nu. Vom încerca să aflăm cine sunt cei trei şi mormantul cui au deschis. Însă va fi foarte greu să desluşim motivul pentru care au lăsat biletul", a spus arheologul Norman Emery.

Experţii au avut o mare batăie de cap în momentul în care au scos hârtia din sticla, aceasta fiind foarte fragilă.

"După 5 minute de încercări, am reuşit să scoatem cu grijă dopul striclei. Asta a fost partea cea mai uşoară. Partea cea mai grea a fost să scoatem bucata de hârtie. A fost o operaţiune extrem de minuţioasă pentru că exista riscul ca biletul să se rupă", a mai spus Emery.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

biserica , Marea Britanie , Mister

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.