28 noiembrie 2023, 11:30 Caleidoscop views 13281
Cum sa te trezesti dimineata fara probleme
Foto: sfatulparintilor.ro
28 noiembrie 2023, 11:30 Caleidoscop views 13281

Cum sa te trezesti dimineata fara probleme

Englezii spun “Trezeste-te si straluceste!”. Usor de zis, greu de facut, mai ales daca esti genul de persoana care are reale probleme in a se trezi dimineata. Totusi, nu e chiar imposibil sa fii fresh la prima ora. Iata cateva sfaturi care iti pot fi de folos. Incearca-le si vei incepe sa simti energia!

1. Intinde-te și fă gimnastică

Cateva exercitii usoare de stretching iti vor ajuta corpul sa se energizeze. Mai mult, aceste miscari iti vor “limpezi” mintea si vor indeparta orice ganduri de lene.

Dupa cele cateva exercitii de intindere, cateva exercitii de gimnastica vor pune sangele in miscare. Poti face fandari, genuflexiuni, abdomene, sa mergi pe stepper sau pe bicicleta sau poti sari coarda. Nu conteaza ce faci, atat timp cat te misti. Atentie! Inainte de orice activitate fizica, fa cateva miscari de incalzire a muschilor.

2. Bea mai puțină cafea și mai multă apă

Cafeaua te ajuta sa incepi ziua cu dreptul, insa nu bea mai mult de doua cesti. Efectul va fi contrar asteptarilor. O singura ceasca de cafea, insa, iti va pastra nivelul de energie ridicat pentru mai mult timp.

Pe timpul noptii, corpul foloseste rezerva de apa. Imediat ce te trezesti bea cateva pahare de apa. Nu numai ca iti vei revigora organismul, insa iti vei stimula sistemul nervos si vei activa sistemul digestiv. Bea apa imediat ce te trezesti si vei fi mult mai pregatit sa gestionezi stresul ce va urma pe parcursul zilei.

3. Rutina somnului

Culca-te in fiecare seara la aceeasi ora si trezeste-te dimineata la aceeasi ora, in fiecare zi. Corpul uman este setat sa functioneze dupa rutina. Obisnuindu-l cu un program regulat, organismul nu va mai fi obosit dimineata, la trezire.

4. Schimbă alarma ceasului

Daca alarma ceasului tau desteptator ar trezi si mortii, schimb-o. Nu numai ca poate fi stresanta si chinuitoare, insa exista riscul real de a face atac de cord. Achizitioneaza un ceas cu radio care sa porneasca dimineata automat cu un volum mic care sa creasca apoi gradat.

5. “Deconectează-te”

Inainte de culcare cu o ora, deconecteaza-te. Inchide computerul, televizorul, telefonul mobil sau orice alt aparat care sa-ti stimuleze creierul. De asemenea, cumpara-ti intrerupatoare care sa ajusteze intensitatea luminii becului. Daca creierul primeste semnalele corespunzatoare, se va linisti incet-incet si vei avea un somn mai mult decat odihnitor.

6. Fă duș

Un dus la prima ora a diminetii poate fi foarte revigorant. Pe langa faptul ca te vei simti “fresh”, apa va contribui la stimularea sistemului nervos.

7. Mănîncă

Corpul tau are nevoie de energie. Un mic dejun sanatos dimineata (chiar daca e doar un iaurt cu fructe sau un sandvich cu unt de arahide) va revigora organismul si vei fi tentat sa mananci mai putin si mai sanatos, la pranz.

8. Respiră

Pentru multi oameni, trezitul de dimineata este o adevarata corvoada, mai ales cand se gandesc cate lucruri sunt de facut in ziua respectiva. Exercitiile de respiratie profunda sunt excelente pentru a calma corpul si mintea. Imediat ce te trezesti, respira de cateva ori adanc si vei simti diferenta.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

somn , om , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
705 locuitori

Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.