|
Foto: gandul.info |
Cea mai periculoasă şosea din Europa
Curbe strînse, natură sălbatică şi un peisaj spectaculos sunt ingredientele care transformă o călătorie pe Drumul Atlanticului într-o experienţă de neuitat.
Drumul Atlanticului este o şosea lungă de 8,3 kilometri care uneşte oraşele Kristiansund şi Molde, centre urbane din regiunea situată în fiordurile din vestul Norvegiei. Şoseaua începe la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Kristiansund şi se termină la 47 de kilometri nord de Molde, notează Mediafax.ro.
Drumul şerpuieşte peste poduri joase ce par a ieşi din mare unind salba de insule dintre Molde (celebru pentru festivalul de jazz pe care îl găzduieşte anual, în iulie) şi Kristiansund, în zona fiordurilor din vest, notează visitnorway. com.
Drumul Atlanticului trece pe lîngă o zonă foarte periculoasă a coastei de vest a Norvegiei, numită Hustadvika. Furtunile impresionante care se abat asupra zonei au adus sfîrşitul multor nave, de-a lungul timpului. Însă cînd apele oceanului se mai liniştesc, priveliştea oferită de întinderea oceanului este spectaculoasă, fiind animată de o varietate de păsări, foci şi chiar balene.
Desemnată "construcţia secolului" în Norvegia în 2005, şoseaua uneşte micile comunităţi de pe coastă şi a primit statutul de traseu turistic naţional datorită arhitecturii podurilor şi a frumuseţii rare a ţinuturilor pe care le străbate.
Traseul are patru popasuri care oferă privelişti panoramice şi diverse facilităţi. Natura şi amprenta umană se împletesc armonios, iar unele platforme dintre aceste popasuri pot fi folosite pentru pescuitul la undiţă.
Şapte poduri unesc insulele prin care trece impresionantul drum. Cel mai înalt dintre acestea este podul Storseisundet, a cărui curbură oferă o perspectivă artistică deosebită acestui tip de construcţii.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1580
- Populația:
- 509 locuitori
Bogdăneşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Grimeşti, Bezeda și Bogdăneşti. Satul Bogdăneşti este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni, la 27 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 250 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 509 oameni. Satul Bogdăneşti din ţinutul Hotin este atestat documentar între anii 1580-1581.
Comentarii
(0)