23 iulie 2015, 09:55 Caleidoscop views 11498
Cercetătorii americani au realizat cea mai completă hartă a planetei Marte de pînă acum (FOTO)
Foto: agerpres.ro
23 iulie 2015, 09:55 Caleidoscop views 11498

Cercetătorii americani au realizat cea mai completă hartă a planetei Marte de pînă acum (FOTO)

O nouă hartă geologică a planetei Marte - cea mai comprehensivă reprezentare de pînă acum a suprafeței "Planetei Roșii" - a fost elaborată de US Geological Survey (USGS), agenția guvernamentală americană pentru cercetări geologice, relatează joi Washington Post.

Realizată pe baza observațiilor și a datelor strînse, în peste 16 ani, de patru nave spațiale orbitale, harta conține o mare diversitate de informații — topografice, referitoare la compoziția geologică, la temperatura diferitelor zone și multe altele. Harta completează versiunile mai vechi, din perioada 1970-1980, după cum a relatat USGS.

Cu ajutorul noii hărți, cercetătorii vor putea să evalueze potențiale zone în care ar putea să se așeze pe suprafața planetei Marte viitoare misiuni spațiale, a afirmat Suzette Kimball, director al USGS.

Noua hartă geologică a planetei Marte, elaborată în cadrul unui proiect finanțat de NASA, este disponibilă pentru a fi descărcată on-line.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

Marte , harta , savanti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.