12 mai 2014, 11:08 Caleidoscop views 15535
Specie
Foto: jurnalul.ro
12 mai 2014, 11:08 Caleidoscop views 15535

Specie "extraterestră", capturată în apele Japoniei (VIDEO)

O necropsie publică a fost realizată în această săptămînă pe o specie de rechin incredibil de rară. Cunoscut sub numele de "Alien Shark" sau "Megamouth", exemplarul a fost prins lîngă Shizuoka, Japonia. "Extraterestrul" este atît de rar încît, de la prima înregistrare oficială a existenței sale (1976) și pînă astăzi a fost văzut doar de 58 de ori. Aproximativ 1.500 de persoane au participat la necropsia publică, organizată de Muzeul de Știință Marină din Shizuoka. Oamenii de stiință speră să afle mai multe despre acest rechin misterios.

Ultimul extraterestru, mîncat de filipinezi infometați

Anul trecut, cîțiva pescari filipinezi au prins accidental un megamouth, evenimentul avînd loc in insula Burias. Rechinul, de 500 de kg si 3 metri lungime, a fost dus in oras, unde a fost gatit si mancat, spunea atunci cu amărăciune Gregg Yan, reprezentantul WWF-Philippines. Yan a mai spus că a încercat să-i oprească pe sateni să îl mănînce, însă fără rezultat, carnea de rechin fiind o delicatesă în zonă.

Pînă la un punct, desfășurarea evenimentelor din Burias s-a repetat în arhipelagul nipon. Rechinul a fost prins, dus în piață și tăiat... Însă nu pentru a fi mîncat, ci pentru a fo studiat. Prins în largul orașului Shizuoka (capitala prefecturii cu același nume, situată la sud de Yokohama și avînd drept fundal uluitoarea imagine a muntelui Fuji), rechinul-extraterestru a avut parte de o... necropsie publică, executată de biologi de la Muzeul de Ștințe Marine din Shizuoka. Nu mai puțin de 1.500 de persoane au fost de față la acest eveniment spectaculos. Mai ales că exemplarul prins de japonezi este aproape de două ori mai mare decît cel care a ajuns în farfuriile filipinezilor în 2013. El măsoară 5 m lungime, cîntărind aproape 800 de kilograme

Rechinul Megamouth trăiește de obicei în apele adînci - la 800 de metri sub nivelul mării -, nu seamănă decît pînă la un punct cu rechinii „contemporani", fiind o specie rară, preistorică și, spun specialiștii care i-au urmărit stilul de viață, nu urcă la adîncimi mai mici decît în mijlocul nopții, pentru a se hrăni. Este, deci, uimitor că el a putut fi capturat.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

extraterestri , Japonia , video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.