|
Foto: libertatea.ro |
Află ce înseamnă cînd te mănîncă palma!
Dacă te mănîncă palma dreaptă...
... înseamnă că vei primi bani, iar dacă te mănîncă stînga superstiţia spune că vei plăti cuiva o sumă de bani. Multe popoare au această credinţa care provine din arta străveche a chiromanţiei - ghicitul în palmă. Exista şi un leac care, se presupune, te-ar ajuta să scapi de datorii: cînd te mănîncă palma stînga o freci de un obiect din lemn.
În chiromanţie, mîncărimea palmelor este un semn că noi energii trec prin mîini şi braţe. Mîna stîngă este cea pasivă, pe cînd dreapta este activă. Cînd te mănînca palma stîngă înseamnă că vei avea nevoie de anumite servicii sau de un ajutor, iar asta de cele mai multe ori costă bani. Cînd te mănîncă palma dreaptă înseamnă că energia iese din corpul tău sub forma unui produs sau serviciu pentru care probabil că vei fi plătită.
Cît despre leacul pentru palma stîngă, se spune că atingerea unui obiect de lemn este o metodă de a scăpa de energiile negative - de aici şi obiceiul de a bate în lemn cînd vorbeşti despre ceva neplăcut - deci dacă eşti superstiţioasă scarpină palma stîngă de colţul mesei.
De fapt, iată de ce te mănîncă palma
În termeni medicali, mîncărimea se numeşte prurit şi este cel mai frecvent simptom dermatologic, putînd fi provocat de mulţi factori interni şi externi - desigur, putem vorbi de prurit atunci cînd senzaţia de mîncărime durează şi revine chiar dacă te scarpini.
De cele mai multe ori, factorii sunt externi. Mîna este cea mai folosită parte a corpului, aşa că pielea palmei vine în contact cu foarte mulţi stimuli, iar unii dintre ei pot provoca dermatită de contact. Această afecţiune este cea mai frecventă explicaţie pentru pruritul palmei şi poate fi provocată de săpun, detergent, creme, produse de curăţat şi chiar de atingerea anumitor legume.
De asemenea, unele infecţii fungice sau bacteriene se pot manifesta prin mîncărimi la nivelul palmelor şi tălpilor. În aceste cazuri pielea palmei poate fi înroşită, iritată, inflamată.
Dacă pielea arată normal, dar ai mîncărimi, de vină ar putea fi stresul şi anxietatea. În cazuri mai rare, mîncărimea palmelor este provocată de probleme endocrine, boli ale ficatului, rinichilor sau sistemului digestiv. Pruritul nu apare doar la nivelul palmelor şi nu este singurul simptom.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1489
- Populația:
- 2233 locuitori
Şişcani este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drojdieni și Şişcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2233 de oameni. Satul Șișcani a fost menționat documentar în anul 1489.
Comentarii
(0)