20 martie 2014, 12:01 Caleidoscop views 8267
SUA are capacitatea tehnică de a înregistra toate apelurile telefonice efectuate într-o țară
Foto: cnet.com
20 martie 2014, 12:01 Caleidoscop views 8267

SUA are capacitatea tehnică de a înregistra toate apelurile telefonice efectuate într-o țară

Agenția Națională americană pentur Securitate (NSA) are capacitatea tehnică de a înregistra toate apelurile telefonice efectuate pe teritoriul unei ţări, potrivit unor noi documente furnizate de Edward Snowden şi publicate marţi de Washington Post.

Potrivit publicației, programul, denumit MYSTIC, a fost lansat în 2009 şi a ajuns la capacitate maximă în 2011, avînd drept ţintă o anumită ţară, neidentificată.

Şase ţări ar putea fi vizate de acest sistem.

Unul din instrumentele programului permite "recuperarea înregistrărilor care nu păreau a fi de interes în momentul apelului iniţial", conform documentelor.

Proiectul iniţial al programului prevedea înregistrarea "tuturor conversaţiilor" dintr-o ţară şi păstrarea lor timp de o lună, precizează documentele.

Dacă informaţia se va dovedi exactă, acest program ar fi cel mai puternic pe care îl deţine agenţia pentru că îi permite NSA să intercepteze toate apelurile telefonice dintr-o ţară.

Acest program se adaugă la numeroase alte dezvăluiri despre interceptarea comunicaţiilor în străinătate. Legile americane sunt mai puţin restrictive în privinţa dezvăluirilor despre supravegherea comunicaţiilor care nu includ cetăţeni americani.

"NSA a încercat dintotdeauna să înregistreze totul şi de-acum are această capacitate", a reacţionat Jameel Jaffer, de la asociaţia pentru apărarea libertăţilor individuale American Civil Liberties Union (ACLU).

Deși nu a comentat pe marginea noilor dezvăluiri, NSA a reafirmat că misiunea sa este de a identifica eventuale ameninţări împotriva "marelui şi complexului sistem modern de comunicaţii globale".

Sursa: b1.ro

Cuvinte cheie:

SUA , urmarire , telefon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.