30 ianuarie 2014, 12:39 Caleidoscop views 13069
Orice locuitor al planetei poate vedea Terra de la bordul Statiei Spațiale Internaționale
Foto: topnews.ru
30 ianuarie 2014, 12:39 Caleidoscop views 13069

Orice locuitor al planetei poate vedea Terra de la bordul Statiei Spațiale Internaționale

Cosmonauții ruși Oleg Kotov și Serghei Riazanski au finalizat prima ieșire în spațiu din acest an. Ei au instalat camere video pe modulul de comandă Zvezda a Staţiei Spaţiale Internaţională (SSI), a anunţat Centrul de Control al Zborurilor de la Moscova.

Camerele de înaltă fidelitate, fabricate de o firmă canadiană, au fost livrate pe orbită pe 30 noiembrie 2013 şi au fost instalate pe 27 decembrie de către cosmonauţii ruşi pentru a surprinde imagini ale Pămîntului de pe suprafaţa exterioară a SSI.

Din cauza unor defecţiuni, camerele nu au reuşit să comunice cu staţiile de la sol şi cosmonauţii Kotov şi Riazanski au fost nevoiţi să le demonteze. Cosmonauţii au deconectat camerele şi le-au transportat în interiorul staţiei pentru cercetări.

Odată soluționată problema, acum, orice locuitor al planetei va avea posibilitatea să vadă imagini gratuite pe Internet, transmite postul de televiziune "Rusia 24". De notat faptul că toate fotografiile sînt de înaltă rezoluție, astfel încît pot fi văzute mașini, avioane, clădiri și chiar oameni.

Uneori, e posibilă întreruperea difuzării, ecran albastru, din motive tehnice, consultați întrebări şi răspunsuri.

Sursa: topnews.ru

Cuvinte cheie:

Pamint , cosmos , video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.