Spre compartiment: Muzica
21 octombrie 2013, 12:23 Dansul moldovenesc views 9282
21 octombrie 2013, 12:23 Dansul moldovenesc views 9282

La Tiraspol s-a desfășurat festivalul dansului moldovenesc

Foto: nr2.ru

Vineri la Tiraspol a demarat festivalul dansului moldovenesc „Hora toamnei", care a reunit сolective artistice din toată țara. Evenimentul se desfășoară al doilea an consecutiv sub egida Uniunii moldovenilor din Transnistria, transmite "Novii Reghion".

În cadrul festivalului au evoluat ansamblul municipal de dansuri "Prietenia" (Bender), colectivul de dans "Serpentina" (Dubăsari), ansamblul de dansuri "Ritmic - Dance" (Slobozia) și altele.

Vorbind despre dansurile moldovenești – hora, sîrba și altele, Galina Gurski, prim-vicepreședintele Uniunii moldovenilor din Transnistria, a remarcat că ele se transmit din generație în generație, păstrînd identitatea națională.

Ea a subliniat faptul că Uniunea Moldovenilor din Transnistria promovează peste tot cultura moldovenească "începînd de la picii de la grădiniță pînă la studenții universitari".

"Fiecare care trăiește pe acest pămînt trebuie să știe istoria, cultura și obiceiurile ei. Pentru a promova melodiile moldovenești ne propunem pînă la sfîrșitul anului și primul Festival al cîntecelor", - a spus Gurski.

Sursa: nr2.ru

Cuvinte cheie:

Festival , Dansuri , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
904 locuitori

Mănoileşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mănoileşti, Novaia Nicolaevca, Vulpești și Rezina. Satul Mănoilești este situat la o distanță de 9 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Mănoilești a fost atestat documentar în anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.