Mergi spre compartimentul: Muzica
15 septembrie 2021, 11:30 Muzica views 2425
Violonista Alexandra Tîrșu, distinsă cu premiul al III-lea la Concursul ARD de la München
Foto: diez.md
15 septembrie 2021, 11:30 Muzica views 2425

Violonista Alexandra Tîrșu, distinsă cu premiul al III-lea la Concursul ARD de la München

Violonista Alexandra Tîrșu din Republica Moldova a fost distinsă cu premiul al III-lea si cu Premiul Publicului la Concursul Internațional de Vioară ARD de la München, transmite Radio România Muzical.

Muziciana în vîrstă de 29 de ani a studiat la Școala Superioară de Muzică din Lausanne cu Janine Jansen și la Universitatea de Muzică și Arte din Viena la clasa profesorului Pavel Vernikov. De-a lungul timpului, Alexandra Tîrșu s-a remarcat la Concursul de la Schlern (2012) și la Concursul Internațional de Muzică Osaka (2014), unde a cîștigat premiul I și la Concursul Internațional de Vioară de la Seoul, unde a obținut premiul al VI-lea.

Reamintim că acum două luni, Alexandra Tîrșu împreună cu pianistul Marcel Lazăr au organizat un eveniment la Sala cu Orgă din Chișinău, unde au susținut un concert cu muzică – Mozart, Schubert și Enescu.

Menționăm că, premiul I a fost obținut de violonistul japonez Seiji Okamoto, în vîrstă de 27 de ani, iar premiul al II-lea i-a revenit violonistului rus Dmitry Smirnov, în vîrstă de 28 de ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzica , concurs , distinctie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
102 locuitori

Popeştii Noi este un sat din cadrul comunei Petreni, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Drochia și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 102 oameni. Satul Popeştii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.