Mergi spre compartimentul: Muzica
10 februarie 2021, 23:50 Muzica views 3205
Cîntecul liderului Zdob și Zdub, Roman Iagupov, i-a emoționat pe chișinăuieni
10 februarie 2021, 23:50 Muzica views 3205

Cîntecul liderului Zdob și Zdub, Roman Iagupov, i-a emoționat pe chișinăuieni

Piesa solistului trupei Zdob Și Zdub, Roman Iagupov "Chișinău", pe care a consacrat-o capitalei Moldovei, a emoționat majoritatea absolută a actualilor și foștilor chișinăuieni, cărora le este dor de vechiul oraș a copilăriei lor.

Piesa "Chișinău" a fost publicată anterior pe canalul personal de Youtube al lui Roman Iagupov. Acesta este cîntecul său despre Chișinău pentru toți locuitorii săi din întreaga lume. Roman Iagupov a recunoscut că textul piesei a fost scris în trei limbi - în limba rusă, în idiș și în limba moldovenească.

El transmite cu sufletul, prin vocea sa, în acest cîntec despre oraș, atmosfera lumii în care trăim, în care ne-am petrecut copilăria.

"E surprinzător, dar muzica ne poate duce departe într-o singură clipă. În acele amintiri care au rămas în colțurile sufletului nostru pentru totdeauna. Totul trece. Iar muzica rămîne. Și amintirile frumoase despre părinți, copilărie, acea lume care a plecat pentru totdeauna, ca și orașul nostru...", a spus Roman Iagupov.

Declarația de dragoste a liderului Zdob și Zdub în cîntecul dedicat Chișinăului s-a primit foarte sentimentală și emoționantă și ai vrea s-o asculți iar și iar, pentru a ne scufunda din nou în atmosfera orașului iubit, pentru a-i simți muzica și mirosurile. La această scufundare profundă ajută și numeroasele și diferitele fotografii cu Chișinăul vechi în videoclipul care i-a emoționat pe chișinăuieni. În comentariile lor, ei scriu:

"Pînă la lacrimi.. Chișinăul copilăriei mele și idișul în care vorbeau vecinii... Mulțumesc!"

"Ce frumos!!! Și o interpretare extraordinară de către Roman. Mulțumesc. vreau să plîng.... pentru ceea ce nu mai este..."

"Sufletește! Bună ziua tuturor chișinăuienilor! Și foștilor, și actualilor! Un oraș minunat: verde, cald cu cele mai frumoase doamne".

"Mulțumesc, foarte emoționant... Lacrimi..."

"Frumos și sufletesc - mulțumesc"

"Mulțumesc, Roman. Una dintre cele mai bune cîntece despre vechiul Chișinău - orașul copilăriei noastre. Foarte emoționant."

Cuvinte cheie:

Zdob şi Zdub , Roman Iagupov

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1675
Populația:
979 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rădeni, Drăguşeni și Zamcioji. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1675.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.