Mergi spre compartimentul: Muzica
23 ianuarie 2020, 11:00 Muzica views 3606
Violistul a încîntat publicul de la Chișinău (Foto, Video)
23 ianuarie 2020, 11:00 Muzica views 3606

Violistul a încîntat publicul de la Chișinău (Foto, Video)

Spectacol plin de emoție, aseară la Filarmonica Națională. Violistul originar din R. Moldova, Adrian Mustea, stabilit în prezent în Munchen, a revenit acasă cu o prestație desăvîrșită, spre încîntarea publicului.

În sala Filarmonicii a răsunat Concertul pentru Violă și Orchestră de compozitorul Alfred Schnittke, interpretat în premieră la Chișinău, și Simfonia nr.5 de Piotr Ceaikovski, notează Noi.md.

Concertul a fost susținut de Orchestra Simfonică Națională a Companiei Publice „Teleradio-Moldova", sub bagheta dirijorului și directorului artistic Gheorghe Mustea. Întrebat cum e să dirijeze o orchestră, solist fiind fiul său Adrian, maestrul a menționat că nu e prima dat cînd trece printr-o asemenea experiență.

„Sînt emoții mari din cauza că dublu trebuie sa ai grijă de orchestră, dar este o mare plăcere că Adrian este un specialist extraordinar, mă bucur că a avut această posibilitate să vină la Chișinău unde este așteptat demult de melomanii de aici. Astăzi ascultăm muzica a doi oameni geniali cum este Ceaikovski, care a reprezentat secolul al XIX-lea și Alfred Schnittke, care e reprezentantul secolului XX. Deci, este o prelungire a tradițiilor rusești. E o muzică nouă pentru spectatorii noștri, una extrem de complexă, care puțini au interpretat-o" , a relatat maestrul Mustea.

Sala Filarmonicii Naționale a devenit neîncăpătoare pentru spectatorii veniți să descopere talentul tînărului muzicianul Adrian Mustea. Cuprinși de un sentiment profund de mîndrie pentru conaționalul care ne-a dus faima în lume, publicul a aplaudat minute în șir.

„Excepțional concert. Este o onoare de a asculta așa muzică, în interpretarea unui muzician originar de la noi, dar care a ajuns departe", a relatat o spectatoare.

Menționăm că spectacolul de ieri este parte a unui program vast de evenimente culturale dedicat marcării, în acest an, a 70 de ani de la fondarea Orchestrei „Teleradio-Moldova". Intrarea la eveniment a fost liberă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Gheorghe Mustea , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
5500 locuitori

Gura Galbenei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Gura Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5500 de oameni. Satul Gura Galbenei a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.