Mergi spre compartimentul: Muzica
13 octombrie 2019, 15:00 Muzica views 4102
Iurie Sadovnic aduce un dar moldovenilor (Video)
13 octombrie 2019, 15:00 Muzica views 4102

Iurie Sadovnic aduce un dar moldovenilor (Video)

În ajun, de hramul orașului Chișinău, îndrăgitul interpret Iurie Sadovnic a adus în dar o nouă melodie - "Răzășeasca", scrie Noi.md.

Recent artistul și-a mai bucurat admiratorii cu un nou videclip pentru melodia "Sara pe deal" care a fost filmată la casa lui Mihai Eminescu.

Distinsul interpret de muzică uşoară şi folk Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951 în satul Jura, raionul Rîbniţa.

A fost solist al formaţiilor „Contemporanul" (1977-1978) şi „Bucuria". În 1983 a fondat formaţia „Legenda", care a activat până în 1993. În 1984 i s-a conferit titlul de artist emerit al Republicii Moldova, în 1993 - medalia „Meritul civic" şi, în 2000, medalia „Mihai Eminescu".

Iurie Sadovnic este unul dintre cei mai populari interpreţi de muzică uşoară de la noi. „Am să plec în codrul verde", „Căprioara", „Mîndro, cui mă laşi pe mine", „Faţa pîinii", „Noi pace vrem", „Măicuţa", „Andrii Popa", „Demnitate" - sînt doar cîteva din şlagărele lansate de el, cunoscute şi aplaudate de o lumea întreagă, avînd în prezent zeci de mii de accesări pe YouTube. Generaţiile mai în vîrstă îl ţin minte încă de la şedinţele Cenaclului „Dialog" de la Uniunea Scriitorilor din Moldova, unde cîntăreţul interpreta muzică folk şi se bucura de un succes nemaipomenit.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iurie Sadovnic , piesă , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populaţia:
2426 locuitori

Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.