Mergi spre compartimentul: Muzica
27 aprilie 2016, 15:15 Muzica views 6252
27 aprilie 2016, 15:15 Muzica views 6252

Constantin Borodin din Chișinău a cîștigat concursul „Drumul spre celebritate”

Tânărul de la Chișinău, Constantin Borodin, a câștigat concursul „Drumul spre celebritate" ediția a VII-a, care s-a desfășurat la București, vineri, 22 aprilie. Acesta a fost desemnat câștigător dintre cei șase finaliști, aleși cu votul a peste 600 de elevi şi al unui juriu format din profesionişti.

Aproape 50 de tineri talentați, muzicieni din Irlanda, Republica Moldova şi din toate regiunile şi centrele muzicale importante din România au participat la a șaptea ediție a concursului „Drumul spre celebritate". Juriul concursului care a decis componența ierarhiei finale a fost alcătuit din Sorina Goia – redactor-șef Radio România Cultural, Betrice Todireanu – director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, prof dr. Mircea Penescu – concert maestru al Orchestrei Medicilor „dr. Ermil Nichifor" şi dl. Sebastian Gheorghiu – director Excesmusic.

Astfel, violoncelistul originar din Republica Moldova, Constantin Borodin, a obținut Premiul I. Alături de ceilalți doi semifinaliști el va susţine concerte și recitaluri în săli importante din România, va avea şansa de a face înregistrări speciale în studiourile Radio România și va împărți și premii în valoare totală de 1.000 de euro.

Constantin are 22 de ani și este student al Universității Naționale de Muzică din București. Acesta a absolvit la Chișinău Liceul Ciprian Porumbescu. Fiind student la București, îl are drept maestru pe Marin Cazacu. A obţinut premii la concursuri desfășurate la Bucureşti, Chişinău, Piatra Neamţ şi Tulcea.

Organizatorii acestui concurs sunt Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porțile Bucureștiului, Asociaţia Culturală „Pro Valores", Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

concurs , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
646 locuitori

Marienfeld este un sat din cadrul comunei Ialpujeni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 646 de oameni.Satul Marienfeld a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.