Mergi spre compartimentul: Muzica
15 septembrie 2015, 11:07 Muzica views 7048
Finaliştii Concursului Naţional al Tinerilor Instrumentişti, premiaţi
15 septembrie 2015, 11:07 Muzica views 7048

Finaliştii Concursului Naţional al Tinerilor Instrumentişti, premiaţi

Cea de-a noua ediţie a Concursului Naţional al Tinerilor Instrumentişti „Antonina Lucinschi" şi-a desemnat câştigătorii. Cei mai merituoşi dintre ei au primit într-un cadru festiv, premii şi cadouri, după ce au susţinut un concert pe scena Sălii cu Orgă, relatează Mesager.

După ce a încântat juriul prin măestria sa şi s-a clasat pe locul I, Nichita Palca din Ocniţa, a fost invitat să studieze muzica la una dintre cele mai prestigioase şcoli muzicale din capitală. Tânărul muzician spune că a muncit foarte mult pentru acest trofeu.

Sofia Boico din Chişinău de cinci ani a luat premiul I pentru cel mai tânăr partipant. De o distincţie de prestigiu s-a învrednicit şi sora ei mai mare Felicia, Şi nu întâmplător, pentru că în familia lor copiii sunt încurajați, pentru a-şi dezvolta talentele.

Printre premianţii concursului a fost şi nepotul Antoninei Lucinschi, Egor Lucinschi care a afirmat că prin participarea sa el vrea să continue ideea nobilă a bunicii sale.

Preşedintele de onoare al concurslui, ex-preşedintele Republicii Moldova, Petru Lucinschi, afirmă că este bucuros că poate contribui la susţinerea copiilor talentaţi.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

concurs , muzica , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
503 locuitori

Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.