09 aprilie 2016, 14:11 Personalități views 8694
Moldoveanca Alina Nanu – prim-balerină a Teatrului Național din Praga (FOTO)
09 aprilie 2016, 14:11 Personalități views 8694

Moldoveanca Alina Nanu – prim-balerină a Teatrului Național din Praga (FOTO)

La doar 24 de ani, moldoveanca Alina Nanu a fost desemnată prim-balerină a Teatrului Național din Praga, Republica Cehă.

A plecat să-și facă studiile la vîrsta de 19 ani și nici nu se gîndea să cucerească atît de repede publicul ceh, notează NOI.md.

A plecat împreună cu o colegă de a sa în Cehia pentru a studia la o școală profesională de balet. Locuia chiar acolo unde își făcea studiile, concomitent angajîndu-se la Teatrul Național din Praga. În urma unei reuniri a trupei Operei Naționale și a Teatrului Național, Alina a devenit prim-balerină.

„Titlul de prim-balerină l-am obținut în acest sezon, la vîrsta de 24 de ani. Am să mă laud: o prim-balerină mai tînără ca mine încă nu a existat", a declarat Alina pentru portalul vedomosti.md.

În Teatru, Alina lucrează alături de o echipă mare de dansatori – peste 80. Potrivit ei, printre aceștia, persoane de origine cehă se întîlnesc puține, în mare parte colegii ei fiind veniți din Australia, Canada, SUA, Ucraina, Rusia și Moldova.

Este o persoană timidă și nu suferă de boala vedetismului. Nici nu știe dacă are sau nu fani, iar atunci cînd primește cîte un mesaj de laudă din partea cuiva, stă ore în șir, gîndindu-se ce să răspundă. Cu colegii de breaslă se află în relații bune, aceștia o susțin mereu, spune Alina.

„Ador teatrele – Opera Națională și Teatrul Național. Iată revii după concediu în cabina de machiaj și simți ceva al tău, hrănitor, ca un drog. Și eu înțeleg că fără toate acestea eu nu aș putea trăi. Iată de ce aceste două teatre sînt «colțișoarele» mele îndrăgite din Praga", a menționat balerina.

În turneele pe care le are alături de trupa Teatrului, Alina mereu ține să se întîlnească cu moldovenii care activează în alte teatre ale lumii și, în opinia ei, „în fiecare teatru trebuie să fie cîte un moldovean".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

personalitati , moldovenii , Cehia , balet , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1692
Populația:
21 locuitori

Pojarna este un sat din cadrul comunei Sinești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de locuitori. Satul Pojarna a fost menționat documentar în anul 1692.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.